Nume
Parola
Vizualizări: 1631
Businessmeni japonezi sunt interesaţi de colaborare cu parteneri din Republica Moldova
Chişinău, 11 Iunie 2010 — La 11 iunie curent, la Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, membri ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Japonezi din Kiev s-au întâlnit cu vicepreşedintele CCI a Moldovei, Vladimir Didilica, pentru a se informa cu climatul de afaceri şi oportunităţile investiţionale din ţara noastră. La întrevederea de lucru au participat reprezentanţi ai 6 companii din Japonia ce activează în construcţii, metalurgie, industria constructoare de maşini, textile, infrastructură, energetică etc.

În cadrul întrunirii, vicepreşedintele CCI, Vladimir Didilica, a accentuat că, la momentul actual, principalul obiectiv al dezvoltării relaţiilor bilaterale ale Moldovei cu Japonia este intensificarea cooperării comercial-economice. Sursa citată a prezentat oportunităţile de afaceri din sectoarele prioritare ale economiei şi a vorbit despre rolul Camerei de Comerţ şi Industrie în vederea susţinerii întreprinzătorilor. „Suntem interesaţi să diversificăm relaţiile de colaborare cu parteneri din Japonia, pentru desfăşurarea în comun a mai multor activităţi. Deşi piaţa internă a Moldovei este mică, vecinătatea cu Uniunea Europeană şi facilităţile pe care le avem în spaţiul CSI reprezintă argumente concludente pentru investitorii străini", a spus Vladimir Didilica. Pentru a cunoaşte mai bine mediul de afaceri autohton, vicepreşedintele CCI a invitat businessmenii japonezi să participe la „Săptămâna investiţională în Moldova", care se va desfăşura în perioada 22-25 iunie curent, şi a cărei co-organizator este şi CCI.

La rândul său, Yuji Otsuki, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Japonezi din Kiev, manager general al companiei Mitsubishi Corporation, oficiul din Kiev, a menţionat că din asociaţia pe care o reprezintă fac parte circa 20 de agenţi economici japonezi ce activează în cele mai importante ramuri ale economiei Ucrainei şi ar dori să-şi extindă afacerile în ţara noastră. Vizita de lucru a întreprinzătorilor din Japonia în Moldova are drept scop cercetarea pieţei şi a perspectivelor pe care le oferă aceasta.
Conform datelor statistice, în primele 4 luni ale anului 2010, volumul comerţului exterior al Moldovei cu Japonia a constituit circa 9 milioane U.S.D., cu 10% mai puţin comparativ cu primele 4 luni ale anului 2009.
www.chamber.md