Nume
Parola
Vizualizări: 1615
La Minsk va avea loc un Forum moldo-belarus
Chisinau, 8 Iunie 2010 — În perioada 8 - 11 iunie curent, factori de decizie şi 10 agenţi economici din Moldova, ce activează în domeniul agricol, participă la o misiune economică în Belarus. Vizita de afaceri este organizată cu scopul de a intensifica relaţiile de colaborare dintre întreprinzătorii din ţara noastră şi cei din Belarus.

Din delegaţia autohtonă, condusă de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Valeriu Cosarciuc, fac parte vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei Vladimir Didilica, reprezentanţi ai companiilor Plaiul Bârlădean, Silvmar-complet, Bursemcom, Farmavet, Acpadon ş.a.

La 9 iunie, la Minsk, participanţii la misiunea economică vor lua parte la Forumul de afaceri moldo-belarus, organizat în comun cu CCI a Moldovei şi CCI Belarus. În cadrul acestuia, vor fi prezentate oportunităţile investiţionale din Belarus şi cele din Moldova, situaţia sectorului agricol al economiei noastre, vor avea loc întrevederi bilaterale de afaceri.

Referindu-se la relaţiile de cooperare ale Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei cu instituţiile camerale din Belarus, vicepreşedintele CCI a Moldovei Vladimir Didilica a menţionat că filialele Bălţi, Cahul, Edineţ, Găgăuzia, Orhei, Ungheni au un parteneriat activ cu reprezentanţele din Gomel, Minsk, Vitebsk, Moghilev, Grodno ale CCI Belarus. „În total, au fost semnate 14 acorduri de colaborare, regionale şi naţionale, în cadrul cărora desfăşurăm misiuni economice şi vizite de afaceri, participări la expoziţii etc. Practic, în fiecare an, reprezentanţi ai mediului de afaceri din Belarus participă la ceremonia de premiere a învingătorilor concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur" şi la Sărbătoarea Naţională a Vinului. Standurile colective ale businessmenilor din această ţară sunt nelipsite de la expoziţia „Fabricat în Moldova". De asemenea, facem schimb de experienţă în cadrul Consiliului Conducătorilor Camerelor de Comerţ din ţările membre ale CSI, precum şi a altor organizaţii internaţionale la care suntem parte", a spus Vladimir Didilica.

Programul misiunii economice în Belarus mai include vizitarea celei de a XX-a ediţie a expoziţiei internaţionale specializate „Belagro", a unei expoziţii de tehnică agricolă şi a unei întreprinderi ce activează în domeniul agricol. Oamenii de afaceri din Moldova vor putea stabili contacte cu firme ce produc utilaje, tehnologii şi echipament pentru prelucrarea solului, creşterea păsărilor şi animalelor, pentru pepiniere, păstrarea şi procesarea produselor agricole s.a.
www.chamber.md