Nume
Parola
Vizualizări: 1642
Membri ai CCI au oferit clipe de bucurie pentru copii din Edineţ
Chişinău, 4 Iunie 2010 — Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, filiala Edineţ a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, cu suportul comunităţii de afaceri din regiune, a organizat o acţiune de caritate pentru 20 de copii bolnavi de cancer, precum şi o întrunire a întreprinzătorilor cu 60 de absolvenţi ai şcolilor şi liceelor din oraşul Edineţ.
Potrivit directorului filialei Edineţ a CCI a Moldovei, Ina Stanciu, manifestarea s-a desfăşurat în premieră, la ea luând parte circa 40 de agenţi economici din regiune, membri ai CCI, care le-au oferit copiilor ajutor financiar, produse alimentare, precum şi consultanţă în domeniul afacerilor. „Am venit cu această iniţiativă pentru a mobiliza reprezentanţii business-ului. Prin acţiunea de caritate „Gingăşia şi lumina speranţei copiilor”, filiala Edineţ a CCI a Moldovei a accentuat faptul că, factorul cheie de dezvoltare a economiei regionale sunt resursele umane tinere: viitorii specialişti care, pregătiţi profesional, vor contribui la sporirea competitivităţii economiei. Întreprinderile din regiune au fost receptive, şi-au împărtăşit experienţa tinerilor ce doresc să iniţieze o afacere. Astfel, copiii au avut parte de clipe de bucurie, fapt pentru care le mulţumesc tuturor participanţilor”, a spus Ina Stanciu.

Printre companiile ce nu au fost indiferente faţă de tânăra generaţie se numără: Dimilita Rex, PB-Nord, Inlac, Gloria Qvarc, Constructocom, Mavicom Nord, Ursevcom, Întreprinderea silvică Edineţ, Scorpion Matrenciuc, VVV Marchitan, Sanandtâz, Dîngenarul, Marvas Grup, Mecgrato, Victoriabank, Iacobuţa Vasile. Conducătorii acestor firme au informat tinerii despre locurile vacante de la întreprinderile pe care le reprezintă, au menţionat domeniile în care au nevoie de specialişti calificaţi, şi-au prezentat serviciile şi produsele, inclusiv prin degustare, au vorbit despre etapele dezvoltării unei afaceri, succesele obţinute, au oferit sfaturi referitor la iniţierea afacerilor.
Acţiunea de caritate a culminat cu un program artistic, organizat împreună cu Casa de creaţie a copiilor din Edineţ, Şcoala de Pictură din Edineţ şi Grădiniţa de copii nr.3.
www.chamber.md