Nume
Parola
Vizualizări: 3626
Președintele Partidului Democrat Marian Lupu este nemulțumit de numărul mare de controale, de excesele vămii și de crearea poliției economice
Chișinău, 24 Mai 2010 — La o întâlnire cu alegătorii, Lupu a spus că PDM nu susține excesele în raport cu agenții economici, singura excepție este calitatea mărfii care trebuie verificată minuțios. Totodată, el a amintit că grație eforturilor echipei PDM, au fost reduse numărul de produse licențiate pentru facilitarea activității antreprenorilor.

Referindu-se la situația țăranilor, Lupu a promis revizuirea subvențiilor în agricultură. El a spus că plata prevăzută în prezent nu corespunde necesităților agricultorilor. Totodată, Președintele PDM a amintit că grație echipei guvernamentale a Partidului Democrat producătorii de vin au fost scutiți de plata pentru licență,a fost posibilă demonopolizarea mării ”Barza albă” și a fost anulată taxa de 7 cenți pentru fiecare sticlă exportată.

Totodată, o prioritate pentru PDM rămâne atragerea investițiilor străine. În acest sens se lucrează pe dimensiunea Estică și Vestică deopotrivă. Deja există și anumite succese înregistrate de echipa PDM. Este vorba despre deschiderea unei uzine pentru producerea electronicii pentru automobile, în valoare de 500 mln lei anual. Este vorba despre un proiect german, implementat cu susținerea Ministerului Economiei. Acest proiect va duce la deschiderea a 4800 de locuri noi de muncă. De asemenea, urmează să fie deschisă și o Zonă Economică Liberă în zonă. O altă investiție ponderabilă este deschiderea unei fabrici italiene de încălțăminte în Florești. Aceste exemple nu sunt singulare, iar eforturile PDM sunt îndreptate acum spre identificarea unor investitori pentru industria alimentară.

În continuare, Partidul Democrat va insista asupra acordării unui mai mare grad de independență administrațiilor publice locale. În particular, PDM consideră că cea mai mare parte din bani trebuie să rămână în gestiunea administrațiilor locale, iar în cazul transferurilor de la bugetul de stat, acestia trebuie făcute direct către solicitanți, evitând administrația raioanelor.