Nume
Parola
Vizualizări: 2766
Joi, 20 mai, ora 15:30: Conferinţă de presă a misiunii OECD în Republica Moldova pe politicile de creştere a prosperităţii şi relansarea sectorului privat
19 Mai 2010 — IDIS „Viitorul” invită jurnaliştii la o conferinţă de presă ţinută de Misiunea OECD (Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare), care va anticipa o serie de întrevederi cu autorităţile moldovene, pe politici de creştere a prosperităţii şi relansarea sectorului privat.

Conferinţa de presă va avea loc joi, 20 mai, 15:30 – 16:30, la sediul IDIS “Viitorul”, strada Iacob Hîncu, 10/1, sala de conferinţe, etajul 2.

Întrevederile misiunii OECD cu guvernanţii moldoveni vor avea loc în perioada 18-21 mai 2010, în contextul lansării unei noi iniţiative pe regiunea Mării Negre şi Asiei Centrale. Misiunea OECD în RM este asistată de IDIS „Viitorul”.

Pentru Republica Moldova, experţii OECD au identificat deja o serie de constrângeri: capacitatea administrativă, birocraţia, preţurile mari la combustibil, situaţia precară din agricultură, dar şi cota scăzută a investiţiilor străine directe.

Iniţiativa pentru Marea Neagră şi Asia Centrală urmăreşte să ofere decidenţilor statelor din regiune analiză economică independentă, în profunzime, a politicilor care ar stimula creşterea economică şi prosperitatea. La finalizarea iniţiativei, va fi elaborat un raport pe ţară, inclusiv pentru Republica Moldova. Raportul va fi prezentat la o conferinţă publică, la unul din ministere, în octombrie 2010.

Organizaţia OECD numără la acest moment 39 de ţări membre şi îşi propune să asiste la analiza economiilor naţionale, dar şi pe sectoare, bazată pe metodologii avansate.