Nume
Parola
Vizualizări: 3350
Atractivitatea Investiţională a Regiunii de Dezvoltare Nord va fi discutată mâine la Bălţi
Bălţi, 18 Mai 2010 — Centrul Analitic Independent „Expert-grup” invită reprezentanţii mass-media să ia parte la masa rotundă la care va fi discutată versiunea preliminară a studiului „Atractivitatea investiţională a regiunilor Republicii Moldova” şi a „Pachetului de soluţii investiţionale pentru Regiunea de Dezvoltare Nord”. Evenimentul va avea loc la 19 mai 2010 în incinta hotelului Bălţi, sala de conferinţe de la etajul IV, municipiul Bălţi (str. M. Sadoveanu, 1), cu începere de la ora 10:00.

Studiu a fost elaborat în cadrul proiectului „Ameliorarea atractivităţii investiţionale a Republicii Moldova: o abordare regională”, finanţat de Fundaţia Soros Moldova, şi are drept scop evaluarea climatului investiţional în profil regional şi sub-regional în Republica Moldova şi estimarea potenţialului şi atractivităţii investiţionale a diferitor regiuni şi sub-regiuni în vederea accelerării şi extinderii geografice a procesului de dezvoltare economică.

Documentul a fost elaborat ca urmare a analizezi factorilor-cheie (disponibilitatea şi calitatea forţei de muncă, disponibilitatea şi calitatea terenului agricol şi destinat construcţiilor, infrastructura existentă, etc.) care afectează deciziile investiţionale ale companiilor, din perspectiva politicilor de dezvoltare regională. De asemenea au fost luaţi în considerare factori ce afectează deciziile companiilor locale de a investi în sporirea capacităţilor productive şi condiţiile ce determină deciziile companiilor naţionale şi a celor străine de a se extinde într-o regiune sau alta.

La masa rotundă sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi mediului de afaceri din raioanele Briceni, Donduşeni, Drochia, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Ocniţa, Rîşcani, Sîngerei, Soroca şi mun. Bălţi.

Pentru detalii contactati Expert-Grup, Victor Prohniţchi, tel. 92-99-94, e-mail: victor@expert-grup.org