Nume
Parola
Vizualizări: 1445
Camerele de Comerţ şi Industrie a Moldovei şi din Paris îşi vor intensifica relaţiile de colaborare
Chişinău, 18 Mai 2010 — La 18 mai 2010, conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei a avut o întrevedere cu reprezentanţii oficiali ai Camerei de Comerţ şi Industrie din Paris, Franţa, pentru a stabili modalităţile de intensificare a colaborării intercamerale.

În cadrul întrunirii, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei Gheorghe Cucu, a accentuat relaţiile bune de parteneriat cu instituţiile camerale din această ţară, cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi Clubul de afaceri „Franţa-Moldova". „CCI a Moldovei este interesată de preluarea experienţei franceze referitor la implementarea Registrului Comerţului. În practica internaţională, aceste registre sunt gestionate de camerele de comerţ. Crearea Registrului Comerţului ar fi binevenită atât pentru mediul de afaceri din Moldova, cât şi pentru organele publice", a spus preşedintele Gheorghe Cucu.

În acest context, Georges Fischer, director delegat pentru Cooperare Internaţională al Direcţiei Acţiuni şi Cooperare Internaţională a Camerei de Comerţ şi Industrie din Paris, a menţionat: „Preşedintele CCI din Paris este şi preşedinte al Eurochambres. Suntem dispuşi să oferim tot sprijinul necesar, pentru ca membrii CCI a Moldovei şi agenţii economici ce vor deveni membri ai Camerei să beneficieze de un spectru larg de servicii".

Participanţii la întrunire au mai discutat posibilităţile de cooperare în domeniile: expoziţii, instruire, servicii de certificare, precum şi referitor la eliberarea carnetelor ATA pentru admitere temporară a mărfurilor.
CCI a Moldovei este membră a mai multor organizaţii internaţionale, inclusiv, a Camerei Internaţionale de Comerţ, Eurochambres, Asociaţiei Camereor de Comerţ şi Industrie din Bazinul Mării Negre, Consiliului Conducătorilor Camerelor de Comerţ şi Industrie din ţările CSI. Până la momentul actual Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei are semnate circa 90 de acorduri de colaborare cu instituţii camerale din 40 de ţări.
www.chamber.md