Nume
Parola
Vizualizări: 1265
Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor este binevenit
18 Mai 2010 — Programul moldo-german de sporire a calificării managerilor (MTP) este binevenit pentru reprezentanţii mediului de afaceri din ţara noastră, a afirmat la 17 mai curent, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei Vladimir Didilica, în cadrul unei şedinţei operative.

Vicepreşedintele CCI a Moldovei, împreună cu alţi 7 manageri de la întreprinderile autohtone, s-a întors, recent, din Germania, unde a participat la un stagiu de o lună de zile, în cadrul Programului moldo-german de sporire a calificării managerilor. Stagiul a inclus training-uri, vizite la întreprinderi, întrevederi individuale cu agenţi economici din Germania.

În calitate de reprezentant oficial al organizaţiei partenere din Moldova, vicepreşedintele CCI Vladimir Didilica, a avut o întrunire cu oficiali ai Ministerului Federal al Economiei şi Tehnologiilor al Germaniei, unde a discutat modalităţile de continuare a proiectului. „În bugetul pentru anul 2011 al Germaniei sunt prevăzute surse financiare pentru instruirea a 2 grupe de manageri. Însă, ar fi bine ca agenţii economici de la noi din ţară, participanţi la MTP, să beneficieze şi de susţinerea autorităţilor din Moldova. Dacă în alte ţări ce desfăşoară proiecte similare, cheltuielile pentru instruirea managerilor sunt suportate de stat, întreprinderile noastre îşi achită din propriul buget cheltuielile", a precizat vicepreşedintele CCI.

Potrivit sursei citate, programul de instruire a fost unul reuşit, majoritatea reprezentanţilor companiilor din Moldova întorcându-se acasă cu contracte de intenţii de colaborare.

Menţionăm că, la 12 aprilie curent, 8 manageri de la întreprinderi autohtone ce activează în domeniile construcţii, vinificaţie, agricultură, comerţ, prestări servicii, au plecat în Germania, pentru a efectua un stagiu de instruire, timp de 4 săptămâni, în cadrul Programului de sporire a calificării managerilor Moldova-Germania (MTP).

MTP a demarat la sfârşitul anului 2008. Coordonatorul al proiectului în Germania este asociaţia „InWEnt", iar în Republica Moldova - Camera de Comerţ şi Industrie. Programul este destinat tinerilor conducători de întreprinderi, top şi midle managerilor ce activează la companiile moldoveneşti cu potenţial de export, cu structuri stabile de conducere şi cu personal calificat.

Până în prezent, în cadrul MTP, 51 de reprezentanţi ai întreprinderilor de la noi din ţară au beneficiat de instruire şi stagii în Germania.

Programe similare se desfăşoară în 13 ţări.

Managerii interesaţi să participe la MPT se pot adresa la Centrul de Formare Continuă al CCI, tel: 23 52 94, e-mail: training@chamber.md