Nume
Parola
Vizualizări: 3664
Peste o sută de tineri democrați din Căușeni s-au întrunit de Ziua Europei
Chişinău, 15 Mai 2010 — Organizația de Tineret a Partiului Democrat din Căușeni s-a întrunit sâmbătă, 15 mai, pentru a sărbători Ziua Europei și pentru a desemna organele de conducere. Peste o sută de tineri din întreg raionul Căușeni l-au ales în calitate de președinte al organizației pe Igor Delică, profesor la liceul Ion Creangă din localitate. Munteanu este cunoscut în Căușeni pentru activitățile extrașcolare pe care le organizează pentru elevi și liceeni. De asemenea, au fost aleși membrii biroului executiv și ai consiliului raional.

La eveniment a fost prezent și fostul președinte al organizației de tinere PDM, originar din Căușeni, fost deputat, iar în prezent viceministrul tineretului și sportului, Oleg Țulea. În alocuțiunea sa, Țulea a menționat că prioritățile PDM sunt priorități naționale, pentru că la moment problemele economice și sociale prevalează în societatea noastră, or tocmai aceste chestiuni își găsesc reflectare în platforma democraților. El a mai subliniat importanța organizațiilor teritoriale pentru PDM, formațiune unde acestia se bucură de putere de decizie și de un grad înalt de autonomie.

Andrian Buligari, președintele Ligii Studenților Democrați, a declarat la rândul său că la această oră PDM lucrează pentru ca tinerii să vrea să revină acasă. Printre acțiunile proxime care urmează să fie întreprinse se numără școli de vară și seminare pentru instruirea tinerilor pe dimensiunea politică și economică. Inclusiv tinerii sunt susținuți pentru lansarea unor afaceri proprii și pentru gestionarea unor organizații.

Anunțul a fost întâmpinat cu mult entuziasm de tinerii democrați din Căușeni care au optat pentru o mai strânsă colaborare cu centrul în vederea implicării masive în proiectele PDM.

După partea oficială au fost organizate o serie de manifestații culturale pentru tinerii democrați, inclusiv din perspectiva Zilei Europei, sărbătorită astăzi în Moldova.