Nume
Parola
Vizualizări: 6802
Sofia Nizharadze: “La Eurovizion voi vota pentru o piesa proaspătă, originală şi plină de culoare, şi anume piesa Oliei Tira şi a formaţiei SunStroke Project – Run Away!”
5 Mai 2010 — Sofia Nizharadze, interpreta ce va reprezenta Georgia la Eurovizion anul acesta, a declarat joi, pe 29 aprilie în cadrul unei conferinţe de presă în Istanbul, că piesa Oliei Tira şi a formaţiei SunStroke Project este, după părerea ei, cea mai proaspătă, originală şi plină de culoare. Tot atunci, ea a anunţat faptul că va vota anume pentru compoziţia muzicală “Run Away” .

Interpreta georgiană apreciază înalt piesa “Run Away”, înscrisă în cursa pentru Eurovizion şi a catalogat compoziţie muzicală interpretată de participanţii Moldovei drept una ce se înscrie de minune în paleta muzicală a concursului. Ea a mărturisit că cel mai mult îi place melodia, care este o îmbinare reuşită a vioarei şi a saxofonului. Până acum, foarte puţini au îndrăznit să folosească un saxofon pentru jazz într-o melodie modernă, care emană multă energie.
„De fiecare dată când o ascult, mă molipsesc de bună dispoziţie şi optism. Am studiat cu mare atenţie toate compoziţiile muzicale şi consider că piesa ce va reprezenta Moldova este demnă de a ocupa un loc de frunte. De aceea o voi vota şi sper ca rudele şi prietenii mei să facă acelaşi lucru”, a declarat Sofia. Întrebată de jurnalişti dacă şi-ar dori să colaboreze cu favoriţii săi de la Eurovizion, interpreta a spus că nu s-a gândit încă la un proiect comun, în schimb, ar vizita Moldova cu plăcere, despe care ştie deja că e însorită şi foarte primitoare.
La cel de-al 55-lea concurs Eurovizion ce va avea loc la Oslo, Georgia va fi reprezentată de către Sofia Nizharadze ce va interpreta piesa “Shine”. Cei ce au compus muzica şi versurile acestei piese sunt Christian Leuzzi - care a conlucrat cu Celine Dion atunci când celebra interpretă a participat la Eurovizion, Hanne Sorvaag – ce a semnat multe piese pentru Eurovision de-a lungul anilor şi Harry Sommerdahl – cel ce a colaborat cu Scorpions, Meatloaf, Paul Stanley and Lindsay Lohan.

Datorită vocii sale puternice, dar şi a muncii asidue, Sofia Nizharadze a reuşit să-şi facă un nume în industria muzicii. Şi-a început cariera muzicală timpuriu, iar Conservatorul de Stat din Tbilisi, unde a studiat pianul şi vocal, l-a absolvit obţinând cele mai bune rezultate. Studiile şi le-a continuat la Academia de Teatru şi la Academia de Muzică din Rusia. A interpretat multe roluri principale în musical-uri precum “Romeo şi Julieta” şi “Nunta gaiţelor”. Artista a avut un duet cu tenorul cu renume mondial Jose Carreras, iar unii criticii o numesc Celine Dion a Georgiei.

Din 2008 s-a întors în Georgia ca să fie mai aproape de poporul său, deşi a lăsat în Rusia o carieră de succes. Este încrezătoare că îşi va reprezenta ţara cât mai bine cu putinţă la Oslo. “Eurovizion este cel mai important concurs în Europa, iar ţările participante devin mai apropiate. După ce am simţit pe pielea mea războiul, sunt foarte fericită să mă aflu într-o atmosferă de pace şi de prietenie creată de muzică. Sunt foarte mândră de faptul că reprezint Georgia şi voi duce numele ţării pe arena internaţională. Procesul de lucru este foarte intens, dar aduce multă satisfacţie.”, a declarat Sofia Nizharadze.

Pentru mai multă informaţie: www.worldofsofia.com , www.youtube.com/watch?v=Z3nxhVyB5OM