Nume
Parola
Vizualizări: 4751
Declarația PDM în legătură cu arestul jurnalistului Ernest Vardanean
15 Aprilie 2010 — Partidul Democrat din Moldova este profund îngrijorat de arestul jurnalistului Ernest Vardanean miercuri, 7 aprilie, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și cere autorităților autoproclamatei republicii nistrene eliberarea cît mai grabnică a jurnalistului.

Lupta cu ziariștii și oprimarea libertății presei nu face parte din arsenalul democrațiilor moderne. Asemenea practici sunt dezaprobate de către comunitatea internațională, de către breasla internațională a jurnaliștilor, ele indicînd asupra unor grave derogări de la valorile general umane și principiile unei societăți democratice. Libertatea de exprimare și o presă liberă sunt esențiale pentru buna funcționare a acesteia.

Partidul Democrat din Moldova rămîne atașat principiului respectării necondiționate a libertății de exprimare și va face în continuare presiuni asupra tuturor instituțiilor competente, interne și externe să nu tolereze astfel de cazuri ci să întreprindă măsuri concrete pentru eliberarea necondiționată a jurnalistului Ernest Vardanean.

Jurnalistul Ernest Vardanean a fost reţinut miercuri, 7 aprilie, iar două zile mai târziu o instanţă de judecată de la Tiraspol a decis prelungirea mandatului de arest. Ernest Vardanean este acuzat de serviciile secrete ale administrației de la Tiraspol de „trădare şi spionaj” şi riscă privaţiune de libertate de la 12 la 20 de ani.