Nume
Parola
Vizualizări: 3279
Moldova 2009: Raport de Stare a Ţării
6 Aprilie 2010 — Centru Analitic Independent Expert-Grup invită reprezentanţii mass-media la lansarea publicaţiei „Moldova 2009: Raport de Stare a Ţării”. Evenimentul va avea loc la 8 aprilie 2010 în Centrul de Conferinţe Leogrand, sala Raut, Chişinău, cu începere de la ora 9:30 (înregistrarea participanţilor începe la ora 9:15).

Publicaţia “Moldova 2009: Raport de Stare a Ţării” se află la a doua ediţie şi este elaborată de Centrul Analitic Independent Expert-Grup în cadrul proiectului “Moldova 2009: Raport de Stare a Ţării – Continuarea dezvoltării într-un mediu intern şi extern turbulent”. Proiectul a beneficiat de suportul financiar oferit de Black Sea Trust (Bucureşti, România) şi de Balkan Trust for Democracy (Belgrad, Serbia). Raportul abordează situaţia critică în care se află Republica Moldova în momentul de faţă şi implicaţiile pe care le poate avea aceasta, evaluează obiectiv cadrul de dezvoltare a ţării şi furnizează unele soluţii la problemele ce derivă din provocările interne şi externe: criza economică, energetică şi ecologică, guvernare deficitară, democraţie fragilă şi obstacole în calea dezvoltării economice. Fiind o continuare logică a Raportului de Stare a Ţării 2007, prezenta publicaţie actualizează concluziile esenţiale ale precedentei ediţii şi furnizează soluţii noi de politici pentru problemele de bază ce afectează dezvoltarea Republicii Moldova ca stat.

La masa rotundă sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor publice de profil, ai societăţii civile şi ai principalelor instituţii donatoare şi financiare internaţionale.