Nume
Parola
Vizualizări: 3589
Acordul de colaborare dintre PDM și ”Edinaia Rossia” va fi semnat în scurt timp
Chișinău, 31 Martie 2010 — Președintele Partidului Democrat din Moldova, dl Marian Lupu, a discutat cu Vladimir Putin și Boris Grîzlov un viitor acord de colaborare dintre PDM și ”Edinaia Rossia”.

În ziua de 29 martie, Marian Lupu a avut întrevederi la nivel oficial cu președintele Partidului ”Edinaia Rossia”, actualul prim-ministru al Federației Ruse, dl Vladimir Putin; cu președintele Consiliului Suprem al Partidului ”Edinaia Rossia”, actualul șef al Dumei de stat al Federației Ruse, dl Boris Grîzlov și cu membri ai Direcției Relații Externe a aceluiași partid.

Discuțiile s-au axat pe viziunea ideologică a ambelor partide, pe aspecte economice, politice, sociale și culturale din ambele state. În cadrul celor 3 întâlniri au fost atinse subiecte referitoare la integrarea europeană a Republicii Moldova, dar și activitatea RM în cadrul CSI. Marian Lupu a reiterat importanța relațiilor moldo-ruse și dialogul constructiv pentru Republica Moldova, independent de tendința aderării acesteia la UE.

Pe lângă discuțiile pe marginea acordului de colaborarea cu ”Edinaia Rossia”, PDM este în proces de negociere a altor viitoare documente de acest fel cu mai multe partide de orientare social-democrată, din diferite țări.

Liderul democrat a menționat importanța evoluției relațiilor bilaterale a PDM pe arena internațională și în arealul european, pentru obținerea statutului de membru cu drepturi depline al Internaționalei Socialiste și cel de membru observator în cadrul Partidului Socialiștilor Europeni (PES).

Serviciul de presă al PDM