Nume
Parola
Vizualizări: 3604
Valentina Buliga susține o ședință de lucru publică, cu persoanele cu dizabilități
Chișinău, 18 Martie 2010 — Pe data de 20 martie curent, echipa Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei în frunte cu Valentina Buliga va susține o ședință deschisă, în cadrul căreia persoanele cu dizabilități și familiile lor își vor împărtăși problemele și necesitățile.

Reprezentanții mass-media sunt așteptați sâmbătă, 20 martie, la ora 11.00, în Sala Mare a hotelului Codru (intrarea din str. Maria Cebotari).

În cadrul acestei întrevederi publice va fi pusă în discuție Ratificarea Convenției ONU Privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. La audieri sunt invitate persoanele, direct dependente de această convenție precum și reprezentanții societății civile, care vor discuta cu Valentina Buliga și echipa ei din cadrul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Pe data de 30 martie se împlinesc 3 ani de la semnarea Convenției ONU Privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. A devenit un imperativ asigurarea respectării prevederilor Convenției și susținerea acestor 170 mii de invalizi, nu doar cu pensii ci și cu niște condiții de integrare socială, care le-ar ajuta să depășească limita de izolare.

Serviciul de presă al PDM