Nume
Parola
Vizualizări: 2123
La 17 martie 2010 va fi lansat filmul documentar „Perspective investiţionale în Găgăuzia”
16 Martie 2010 — La 17 martie 2010, ora 10:00, va fi lansat filmului documentar "Perspective investiţionale în Găgăuzia" – prima iniţiativă de a populariza potenţialul economic local în Republica Moldova. Filmul surprinde punctele forte ale Unităţii Teritorial-Administrative Găgăuzia (UTAG), prezentând istorii de succes ale investitorilor în regiune.

Evenimentul va avea loc în incinta Sălii de Conferinţe a Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale, aflat pe adresa: Chişinău, Iacob Hîncu 10/1.

La eveniment şi-au dat acordul să participe başcanul UTAG, Mihail Formuzal, deputaţi în Parlamentul RM, oficiali de la Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, organizaţiilor internaţionale, centrelor intelectuale şi mass-media. Limbile de lucru vor fi româna şi rusa, traducerea în engleză nefiind asigurată.

Filmul documentar, sonorizat în rusă şi subtitrat în română şi engleză, a fost produs de OWH TV Studio, în cadrul programului „Asistarea autorităţilor găgăuze în implementarea Strategiei de dezvoltare socio-economică UTA Găgăuzia prin intermediul conceptului DELTA-Moldova”. Programul este iniţiat de LGI/OSI, în cooperare cu autorităţile din Găgăuzia, co-finanţat de Fundaţia Soros-Moldova şi implementat de IDIS „Viitorul”.

Suportul programului de 12 luni (iulie 2009 - iulie 2010) constă în asistenţă acordată la implementarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a regiunii pentru 2009-2015, prin fortificarea Agenţiei de Dezvoltare Economică Locală, creată pentru a gestiona proiecte de dezvoltare.