Nume
Parola
Vizualizări: 3435
Consiliul de Directori executivi al FMI a aprobat Programul economic cu Republica Moldova în valoare de 574 milioane dolari SUA
30 Ianuarie 2010 — Potrivit comunicatului oficial al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Consiliul de Directori executivi al FMI a aprobat, la 29 ianuarie curent, programul economic cu Republica Moldova, susţinut de mecanismul extins de creditare (ECF) şi mecanismul de finanţare extinsă (EFF).
Urmare a semnării documentului în cauză, Republica Moldova va beneficia de o asistenţă financiară echivalentă cu 369,6 milioane de Drepturi speciale de tragere (DST) (circa 574,4 milioane de dolari S.U.A.), avînd ca scop susţinerea programului economic al ţării în vederea restabilirii durabilităţii fiscale şi externe, menţinerii stabilităţii financiare, reducerii sărăciei şi creşterii economice.

Autorităţile Republicii Moldova obţin acces imediat la 60 milioane de DST (circa 93,2 milioane de dolari S.U.A.), iar tranşele următoare vor fi debursate în urma revizuirilor semi-anuale.
Noul program urmează programul pe trei ani finanţat prin Mecanismul de finanţare pentru creşterea economică şi reducerea sărăciei (PRGF), aprobat de Consiliul de Directori Executivi în luna mai a anului 2006, care a expirat în luna mai a anului 2009.

Informaţia detaliată este prezentată în Comunicatul de Presă Nr. 10/21 al Fondului Monetar Internaţional (FMI) din 29 ianuarie 2010 „Consiliul de Directori executivi al FMI a aprobat programul ECF/EFF cu Republica Moldova în valoare de 574 milioane dolari S.U.A.” (http://www.imf.md/press/pressw/press-100129ro.html).