Nume
Parola
Vizualizări: 3523
A FOST ALES PREŞEDINTELE CONSILIULUI DE PRESĂ DIN R. MOLDOVA
Chisinau, 25 Ianuarie 2010 — Ludmila Andronic, redactor-şef al revistei „Business class”, a fost aleasă în funcţia de preşedintă a Consiliului de Presă din Republica Moldova în cadrul primei şedinţe a Consiliului care a avut loc vineri, 22 ianuarie 2010.

În cadrul şedinţei, membrii Consiliului de Presă au examinat Regulamentul de activitate a Consiliului, inclusiv mecanismul de funcţionare, criteriile de acceptare şi modalitatea de examinare a litigiilor dintre publicaţii şi consumatorii de presă.

Prin decizia unanimă a membrilor Consiliul de Presă din R. Moldova, în funcţia de preşedintă a Consililui a fost aleasă doamna Ludmila Andronic, redactor-şef al revistei economice „Business class”. Preşedinta Consiliului de Presă a mulţumit pentru încrederea acordată şi a chemat membrii Consiliului la conlucrare întru binele presei şi a consumatorilor de presă din Moldova.

La şedinţă a fost adoptată şi decizia privind asocierea Consiliului de Presă din Republica Moldova la Alianţa Europeană a Consiliilor de Presă Independente.

Consiliul de Presă este un mecanism de autoreglementare, creat* pentru sporirea responsabilităţii presei din Republica Moldova faţă de cititori prin soluţionarea amiabilă a litigiilor dintre publicaţii şi cititori, cultivarea culturii dialogului şi respectului reciproc între presă şi consumatorii de media, promovarea jurnalismului de calitate şi a respectării standardelor profesionale şi deontologiei jurnalistice de către ziare, reviste, agenţii de ştiri sau portaluri informaţionale. Din componenţa Consiliului de Presă fac parte nouă persoane, selectate în rezultatul unui concurs deschis. Patru membri ai Consiliului reprezentă mediul jurnalistic, iar cinci membri reprezintă consumatorii de produse mass-media. Membrii Consiliului de Presă sunt aleşi pentru o perioadă de doi ani.

Telefon pentru relaţii: 22-09-96


* Fondatori ai Consiliului de Presă din Republica Moldova sunt: Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent, Comitetul pentru Libertatea Presei, Uniunea Jurnaliştilor din Moldova, Centrul de Resurse al Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Moldova „CREDO” şi Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale „Viitorul”.