Nume
Parola
Vizualizări: 4119
MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova, Nr. 1 (17) / ianuarie 2010
Chişinău, 20 Ianuarie 2010 — Buletinul informativ al Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului în Moldova, creat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului.

MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova prezintă, în ediţia sa cu Nr. 1 (17), ianuarie 2010, un subiect dedicat celui de-al nouălea atelier al Grupului de Lucru pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului, în care copiii au prezentat observaţii şi constatări despre respectarea şi încălcările Dreptului la Sănătate în comunităţile lor şi au lansat o agendă de acţiuni la nivel raional în favoarea drepturilor copilului.

Alte titluri ale MONITORULUI OFICIAL al Drepturilor Copilului Nr. 1 (17), 2010:

• „CEL MAI IMPORTANT LUCRU ESTE SĂ ASIGURĂM INTERESUL SUPERIOR AL COPILULUI”. Steven Allen, Director Regional UNICEF pentru Europa Centrală şi de Est şi CSI, afirmă, într-un interviu difuzat de agenţia Info-Prim Neo, că este necesară asigurarea interesului superior al copilului, atunci când este modificat sistemul de îngrijire a copilului în Republica Moldova şi alte ţări.

• CENTRUL DE INFORMARE ŞI DOCUMENTARE PRIVIND DREPTURILE COPILULUI DIN MOLDOVA, MEMBRU AL CONSILIULUI NAŢIONAL PENTRU PARTICIPARE. Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) a devenit una dintre cele 30 de organizaţii din componenţa Consiliului Naţional pentru Participare, format din reprezentanţi ai societăţii civile, comunităţii de afaceri şi centrelor analitice independente din Republica Moldova.

• „CONVENŢIA ONU – STANDARD UNIVERSAL PENTRU CREAREA UNEI LUMI MAI BUNE”, scrie Directorul Executiv al UNICEF, Ann M.Veneman, în Raportul UNICEF „Starea Copiilor Lumii”, ediţie specială, prezentată în acest număr al MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova.

• VIOLENŢA? NICIODATĂ! Acesta este mesajul broşurii, editate de Guvernul Suediei şi Organizaţia Suedeză „Salvaţi Copiii”, cu ocazia celor trei decenii de la eliminarea de către Suedia a pedepselor corporale, aplicate copiilor.

• „NAVIGHEAZĂ ÎN SIGURANŢĂ PE BLOGUL SIGUR.INFO”. Salvaţi Copiii România, coordonator naţional al Sigur.info, a lansat, în ianuarie 2010, la Bucureşti, blogul programului şi un nou concurs adresat copiilor şi tinerilor cu vârste între 10 şi 21 de ani – „Navighează în siguranţă pe blogul Sigur.info”.

• HARTĂ A ŢĂRILOR LUMII CARE AU INTERZIS PEDEAPSA CORPORALĂ A COPIILOR. În prezent, 24 de ţări au adoptat o legislaţie ce interzice pedeapsa corporală a copiilor acasă. Suedia a fost prima ţară care a abolit toate formele de violenţă şi tratament abuziv al copiilor.

• „DREPTURILE ÎN VIAŢA REALĂ...” SALVAŢI COPIII SUEDIA DESPRE DREPTURILE COPIILOR DIN MOLDOVA. O publicaţie editată de Organizaţia Suedeză „Salvaţi Copiii”, editată cu titlul „Drepturile în viaţa reală – Modul în care Convenţia ONU privind Drepturile Copilului a îmbunătăţit situaţia copiilor”, consemnează experienţa Centrului de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în Moldova de monitorizare a drepturilor copilului.

MONITORUL OFICIAL al Drepturilor Copilului în Moldova consemnează activităţile copiilor din Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului, creat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în iulie 2008.

Iniţiativa CIDDC este realizată în cadrul proiectului „Copiii monitorizează respectarea propriilor drepturi”, cu sprijinul acordat de Organizaţia Suedeză „Salvaţi Copiii”, Misiunea OSCE în Moldova, Agenţia Suedeză de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Fundaţia SOROS Moldova, Guvernul Statelor Unite ale Americii şi Reprezentanţa UNICEF în Moldova.

* * *
Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC)
Str. E. Coca 15, Chişinău, MD 2008, Moldova
Tel./fax: 71.65.98, 74.78.13
E-mail: ciddc@yahoo.com, monitor.childrights@gmail.com
Web: http://www.childrights.md

Partener în comunicare:
URMA ta
E-mail: urma.ta@gmail.com