Nume
Parola
Vizualizări: 2017
Republica Moldova a expediat duminică un lot de ajutoare umanitare pentru sinistraţii afectaţi de inundaţiile din Albania
Chisinau, 11 Ianuarie 2010 — Ajutorul umanitar a fost acordat în conformitate cu Hotărîrea adoptată în acest sens de către Guvern sîmbătă, 9 ianuarie curent.   

Coloana cu ajutoare umanitare (trei autocamioane cu produse alimentare, pompe, staţii electrice şi medicamente) a fost însoţită de către Vicepremierul Ion NEGREI pînă la punctul vamal Sculeni.

Vicepremierul a menţionat pentru presă că, după aprobarea Hotărîrii privind acordarea ajutorului umanitar Republicii Albania, au fost mobilizate toate forţele Agenţiei Rezerve Materiale şi ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, astfel încît în 24 de ore lotul a fost pregătit pentru expediere.

„Bunurile ce se îndreaptă spre Albania sînt foarte necesare în situaţia dificilă pe care o traversează poporul albanez. Este un gest uman. Trebuie să venim în ajutorul celor care au nevoie de aceasta. Sperăm că produsele alimentare, medicamentele şi alte bunuri vor diminua din suferinţa prin care trec sinistraţii”, a spus Ion NEGREI.    

Valoarea lotului de ajutoare umanitare este de 476 700 lei. De asemenea, Guvernul Republicii Moldova a oferit şi un ajutor bănesc de 200 000 lei.

Serviciul de presă al Guvernului