Nume
Parola
Vizualizări: 3576
Concurs pentru post vacant: Coordonator pentru Dezvoltare Organizaţională
24 Decembrie 2009 — Organizaţia obştească internaţională pentru apărarea drepturilor omului "Amnesty International Moldova” anunţă desfăşurarea concursului public pentru funcţia de Coordonator pentru Dezvoltare Organizaţională (Organizational Development Coordinator).

Organizaţia: Asociaţia Obştească „Amnesty International Moldova”
Funcţia: Coordonator pentru Dezvoltare Organizaţională
Poziţia de lucru: zi plină (5 zile - 40 ore pe săptămînă)
Locul postului: Chişinău, Republica Moldova
Data anunţării: 24 decembrie 2009
Data limită pentru
primirea documentelor: 18.00, vineri, 15 ianuarie 2010

Misiunea funcţiei: Crearea condiţiilor pentru creşterea stabilă, diversă şi multiculturală a numărului de membri AIM din diferite grupuri sociale şi regiuni ale ţării, integrarea membrilor noi şi celor existenţi în activitatea AIM, dezvoltarea liderismului, dezvoltarea activităţii grupurilor autonome, ca bază a activităţii efective de apărare a drepturilor omului a AIM.

Amnesty International Moldova este o structură naţională a mişcării internaţionale pentru drepturile omului Amnesty International. Activitatea noastră se bazează pe interacţiunea activă cu societatea, inclusiv implicarea activă şi pe bază de voluntariat a membrilor asociaţiei. De aceea, pentru noi este importantă susţinerea societăţii, creşterea numărului de membri şi simpatizanţi ai organizaţiei. Pentru noi este principial să păstrăm diversitatea în rîndurile membrilor şi ca aceştia să reprezinte un număr cît mai mare a grupurilor sociale existente. Una din formele importante de organizare a lucrului în AIM este consolidarea membrilor în grupuri de lucru autonome, capabile să desfăşoare de sine stătător activitatea de protecţie a drepturilor omului în cadrul Amnesty International Moldova. Organizaţia noastră salută activitatea acestor grupuri şi oferă suport pentru dezvoltarea acestora. Toate cele menţionate mai sus sînt importante pentru o dezvoltare organizaţională durabilă şi pentru o activitate stabilă a Amnesty International.

Obligaţiile de bază:

* elaborarea şi realizarea strategiilor şi planurilor operaţionale privind creşterea numărului membrilor AIM, ţinînd cont de principiul diversităţii;
* coordonarea activităţii privind creşterea numărului membrilor AIM pe toate direcţiile de activitate ale organizaţiei;
* gestionarea activităţii colaboratorilor organizaţiei în sfera campaniilor de apărare a drepturilor omului şi comunicare;
* crearea condiţiilor pentru integrarea efectivă a membrilor noi în activitatea AIM şi menţinerea membrilor existenţi: inclusiv elaborarea primei de bun venit, explicarea valorilor şi principiilor AI, desfăşurarea trainingurilor introductive, comunicarea eficientă cu membrii noi şi cei existenţi ai organizaţiei, instruirea membrilor privind activitatea în domeniul drepturilor omului;
* contribuire la formarea grupurilor şi consolidarea capacităţii lor organizaţionale, inclusiv acordarea asistenţei în gestionarea efectivă a funcţionării lor în cadrul AIM;
* dezvoltarea şi suportul liderismului în grupuri şi printre membrii organizaţiei;
* administrarea bazelor de date şi arhivei membrilor şi grupurilor AIM;
* participarea la gestionarea resurselor financiare şi contabilizarea lor: inclusiv, participarea la planificarea bugetului, responsabilitate financiară în faţa conducerii.

Cerinţe:

* perceperea esenţei şi specificului organizaţiilor bazate pe membri, experienţă privind dezvoltarea acestora, experienţă privind atragerea şi coordonarea activităţii voluntarilor;
* perceperea necesităţii comunicării efective în cadrul organizaţiei bazate pe membri;
* abilităţi comunicaţionale verbale şi scrise bine dezvoltate;
* cunoaşterea limbii de stat, rusă şi engleză la nivelul limbilor de lucru;
* capacitate de a lucra în echipă, experienţă de lucru cu publicul;
* autoorganizare, gestionarea timpului personal şi lucrului;
* gîndire analitică, abilitate de determinare a problemelor şi rezolvare a acestora;
* responsabilitate şi iniţiativă;
* utilizarea PC la nivel de utilizator;
* devotament pentru activităţi obşteşti, de exemplu, membru sau activitate în cadrul organizaţiilor neguvernamentale, participarea la evenimente obşteşti;
* asumarea şi împărtăşirea misiunii, scopurilor şi obiectivelor Amnesty International Moldova.

Cunoştinţele şi experienţă în sfera marketingului, managementului, administrării resurselor umane, experienţă de lucru în o­nG, sau reţele de o­nG, ar putea fi un avantaj.

Doar candidaţii selectaţi vor fi invitaţi la interviu.

Pentru participare la concurs urmează să expediaţi pînă la ora 18.00, vineri, 15 ianuarie 2010, pe adresa electronică, fax sau poştă cu adnotarea „Coordonator pentru Dezvoltare Organizaţională”:

1. un curriculum vitae pe 1-2 pagini;
2. o scrisoare de intenţie de 0,5 - maximum 1 pagină în limba de stat, rusă sau engleză;
3. numele, prenumele, funcţiile şi telefoanele de contact a două persoane, care ar fi dispuse să vă ofere recomandări.

"Amnesty Intenational Moldova"
CP 209, MD-2012, Chişinău, Moldova
E-mail: director@amnesty.md
Fax: /+373-22/ 29-09-27
Tel: /+373-22/ 83-58-08, extensie 21
Persoana de contact: Victor Suruceanu, Director Executiv Interimar

Persoana selectată va participa la un training introductiv privind Amnesty International Moldova, valorile, scopurile, principiile şi metodele de lucru ale organizaţiei, campaniile desfăşurate. Totodată, acesteia îi va fi asigurat contract, pachet social, condiţii favorabile de lucru, precum şi atmosferă neformală, colectiv dinamic, lucru într-un mediu divers şi multicultural.

Despre Amnesty International
„Amnesty International” este o organizaţie neguvernamentală independentă care activează pentru apărarea şi conştientizarea drepturilor fundamentale ale omului, formulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

„Amnesty International” a fost fondată în 1961 în Londra, Marea Britanie. Acum organizaţia are peste 2.800.000 membri în 150 de ţări ale lumii. Organizaţia a obţinut statutul oficial de consultare în domeniul drepturilor omului pe lîngă o­nU şi Consiliul Europei. În 1977 „Amnesty International” a obţinut Premiul Nobel pentru Pace, iar în 1978 – premiul o­nU în domeniul drepturilor omului.

Pentru informaţii suplimentare despre Amnesty International vizitaţi site-urile:
www.amnesty.md
www.amnesty.org
www.amnesty.org.ru