Nume
Parola
Vizualizări: 5860
Fundaţia Eurasia a obţinut un grant oferit de către Sida pentru continuarea eforturilor de consolidare a sistemelor democratice în Moldova
Moldova, 23 Decembrie 2009 — La 3 noiembrie 2009 a fost înregistrată Fundaţia Est-Europeană (FEE), care va fi organizaţia succesoare a Fundaţiei Eurasia (FE) în Moldova. Noua fundaţie va continua activitatea Fundaţiei Eurasia, pe care aceasta a desfăşurat-o timp de 11 ani în domeniul promovării democraţiei şi consolidării economiei de piaţă în Moldova. Urmând modelul său de succes, FE va transfera strategia sa programatică şi resursele sale financiare către echipa locală a Fundaţiei Est-Europene.

Pentru a continua eforturile de consolidare a sistemelor democratice în Moldova şi a susţine dezvoltarea instituţională a Fundaţiei Est-Europene recent înregistrate, FE a obţinut suport financiar în sumă de 2,5 milioane dolari SUA de la Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida/Asdi). Această iniţiativă este co-finanţată de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).