Nume
Parola
Vizualizări: 4331
Încă un avocat reţinut pentru trafic de influenţă
21 Decembrie 2009 — Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a reţinut încă un avocat bănuit de trafic de influenţă.

Este vorba despre Vladimir Curmeli, în vîrstă de 51 de ani, care a fost reţinut în flagrant la 17 decembrie curent, în incinta clădirii preturii sectorului Botanica, după ce a primit 1000 de euro de la un cetăţean pentru a influenţa încetarea urmăririi penale în privinţa acestuia.

Potrivit anchetei, avocatul i-ar fi promis clientului său că are influenţă asupra unor procurori din Procuratura Botanica şi că-i poate determina să soluţioneze favorabil problema neînceperii unei urmăriri penale în privinţa ultimului pe faptul consumului de droguri.

La percheziţia corporală, asupra avocatului au fost depistaţi 1000 de euro, marcaţi „mită CCCEC”. Totodată, semne de substanţă luminoforă a fost identificată şi pe mîinile reţinutului.

În privinţa lui Vladimir Curmeli, a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 326, al. 2, lit. B) – „trafic de influenţă”. Potrivit legislaţiei în vigoare, persoana vinovată de comiterea unei asemenea infracţiuni, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 ani sau amendă în mărime de pînă la 60 000 lei.

În prezent, Curmeli este cercetat în stare de libertate.

Precizăm că, de la începutul anului în curs, CCCEC a pornit 13 cauze penale pe diferite fapte, inclusiv escrocherie, în care figurează avocaţii - 10 avocaţi din numărul total au fost cercetaţi nemijlocit pentru acte de corupere.

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei