Nume
Parola
Vizualizări: 1956
Prim-ministrul Vlad FILAT a avut astăzi o întrevedere cu baronesa Emma NICHOLSON, membră a Camerei lorzilor din Parlamentul de la Londra
Chisinau, 12 Decembrie 2009 — La întrevedere a participat şi vice-premierul Iurie LEANCĂ, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Discuţia s-a axat pe situaţia în care se află Republica Moldova, măsurile ce trebuiesc întreprinse pentru apropierea de standardele europene, respectarea drepturilor omului şi combaterea traficului de fiinţe umane.

Emma NICHOLSON  a spus este gata să ofere ajutor Republicii Moldova în însuşirea aquis-ului comunitar, precizînd că este necesară lansarea unor programe de informare pentru tineri privind Uniunea Europeană.

“Puteţi conta pe ajutor şi în ceea ce ţine de combaterea traficului de fiinţe umane, în special de femei şi copii”, a specificat  Emma NICHOLSON.

Baronesa a vorbit despre necesitatea reluării activităţii Grupului de nivel înalt pentru copiii din Republica Moldova şi lansarea mai multor programe umanitare destinate susţinerii copiilor aflaţi în dificultate.

Prim-ministrul Vlad FILAT a mulţumit baronesei Emma NICHOLSON pentru atitudinea pe care o are faţă de Republica Moldova.

„Vă sîntem recunoscători pentru implicarea de care daţi dovadă şi pentru dorinţa de a ajuta Republica Moldova”, a precizat Vlad FILAT.

Premierul a spus că Guvernul Republicii Moldova întreprinde mai multe acţiuni în vederea combaterii traficului de fiinţe umane, menţionînd în context  susţinerea acordată de Guvernul SUA în acest domeniu.

Vlad FILAT a comunicat că discuţiile pe marginea respectării drepturilor omului şi contracarării traficului de fiinţe umane vor continua şi în cadrul vizitei pe care o va efectua în SUA în luna ianuarie, 2010.

Serviciul de presă al Guvernului