Nume
Parola
Vizualizări: 2146
Prim-ministrul Vlad FILAT a avut astăzi întrevederi cu Donald TUSK, Prim-ministrul Poloniei, cu Jan-Peter BALKENENDE, Prim-ministrul Olandei, şi cu Traian BĂSESCU, preşedintele României
10 Decembrie 2009 — Întrevederile au avut loc în oraşul german Bonn, unde Vlad FILAT participă la lucrările Congresului Partidului Popular European.

În cadrul întrevederii cu Donald TUSK au fost abordate aspecte ce ţin de colaborarea bilaterală dintre cele două ţări şi de integrarea europeană a Republicii Moldova.

Prim-ministrul Vlad FILAT a mulţumit Poloniei pentru suportul oferit Republicii Moldova în procesul de integrare europeană şi a solicitat susţinere în acest sens şi în continuare. Premierul polonez a spus că ţara sa este dispusă să susţină Republica Moldova în parcursul ei european şi va folosi în acest sens posibilităţile pe care le are la dispoziţie.

Donald TUSK l-a invitat pe Vlad FILAT să întreprindă o vizită oficială în Polonia.

Aspecte legate de colaborarea bilaterală şi integrarea europeană au fost discutate şi în cadrul întrevederii cu Prim-ministrul Olandei, Jan-Peter BALKENENDE. Prim-ministrul Vlad FILAT i-a mulţumit omologului său olandez pentru suportul acordat de Olanda Republicii Moldova în dezvoltarea proceselor democratice şi a solicitat suportul acestei ţări în procesul de integrare europeană.

În cadrul întrevederii cu preşedintele României, au fost abordate aspecte ce ţin de realizarea înţelegerilor la care cei doi oficiali au ajuns în timpul vizitei întreprinse de Prim-ministrul Republicii Moldova la Bucureşti în perioada 13-14 noiembrie. În cadrul acelei întrevederi s-a convenit asupra urgentării punerii în aplicare a Acordului privind micul trafic la frontieră, deschiderea consulatelor  României la Cahul şi Bălţi şi a Republicii Moldova la Iaşi, deschiderea cît mai curînd posibilă a podului Rădăuţi–Lipcani etc.

Traian BĂSESCU s-a referit şi la decizia autorităţilor române de a acorda un sprijin umanitar de urgenţă Republicii Moldova în vederea prevenirii îmbolnăvirilor cu virusul gripal pandemic. Prim-ministrul a mulţumit României pentru acest ajutor.

Vlad FILAT l-a felicitat pe Traian BĂSESCU cu succesul electoral înregistrat în alegerile prezidenţiale din România.

Serviciul de presă al Guvernului