Nume
Parola
Vizualizări: 2066
Misiunea OSCE în Moldova va prezenta raportul final privind monitorizarea proceselor de judecată
Chisinau, 7 Decembrie 2009 — Misiunea OSCE în Moldova va lansa raportul final al Programului OSCE de monitorizare a proceselor de judecată din Republica Moldova în cadrul unei conferinţe care va avea loc mâine în Chişinău.
 
Scopul conferinţei este să ofere un forum de discuţii pe marginea constatărilor făcute în cadrul Programului OSCE în Moldova de monitorizare a proceselor de judecată şi să identifice următorii paşi posibili pentru a spori conformitatea Republicii Moldova cu angajamentele OSCE şi alte standarde internaţionale în domeniul dreptului la un proces echitabil.

Raportul final se bazează pe monitorizarea unui număr de aproape 7,400 şedinţe de judecată care au avut loc în perioada aprilie 2006 – noiembrie 2008, şi cuprinde recomandări concrete referitoare la modul de soluţionare a problemelor identificate. 

Preşedintele Consiliului Suprem al Magistraturii, Ministrul Justiţiei şi Procurorul General sunt invitaţi să participe la eveniment. Experţi naţionali şi internaţionali vor participa la prezentarea raportului.

Programul de monitorizare a proceselor de judecată a fost implementat de Misiunea OSCE în Moldova şi Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului în perioada martie 2006 – decembrie 2009. Programul a primit contribuţii financiare din partea Finlandei, Franţei, Germaniei, Regatului Unit şi Statelor Unite ale Americii.

Jurnaliştii sunt invitaţi la conferinţa şi evenimentul de lansare ce vor avea loc pe data de 8 decembrie, la ora 14:00, în sediul LeoGrand Convention Center, sala „Răut” (str. Mitropolit Varlaam, 77). În cadrul evenimentului vor fi distribuite exemplare în limbile română şi engleză ale Raportului publicat de către Programul de monitorizare a proceselor de judecată.

Ecaterina Leuca
Senior Media/FOM Assistant