Nume
Parola
Vizualizări: 1944
Prim-ministrul Vlad FILAT a participat astăzi la ceremonia desfăşurată cu ocazia împlinirii a 18 ani de la înfiinţarea Batalionului cu destinaţie specială „Fulger” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne
Chisinau, 4 Decembrie 2009 — Prim-ministrul Vlad FILAT a participat astăzi la ceremonia desfăşurată cu ocazia împlinirii a 18 ani de la înfiinţarea Batalionului cu destinaţie specială „Fulger” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La ceremonie au participat Victor CATAN, ministrul Afacerilor Interne şi Viorel CHETRARU, director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

Vlad FILAT a felicitat colaboratorii Batalionului „Fulger”, menţionînd că 18 ani este o perioadă de timp suficientă pentru a face anumite concluzii.

„În această perioadă în Republica Moldova au avut loc mai multe evenimente dramatice care au marcat viaţa cetăţenilor ţării. Unitatea Dvs. s-a aflat la datorie, iar succesele înregistrate sînt cunoscute”, a spus Prim-ministrul.

Vlad FILAT i-a îndemnat pe membrii Batalionului „Fulger” să contribuie la respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor Republicii Moldova.
„Poliţia este instituţia care are cea mai mare responsabilitatea în respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Vă îndemn să vă pătrundeţi de acest fapt şi împreună să construim democraţia în Republica Moldova”, a spus Vlad FILAT.

Prim-ministrul şi-a exprimat profunda recunoştinţă faţă de eroii căzuţi la datorie şi familiile acestora, precizînd că Guvernul va depune eforturi pentru a acorda mai mult sprijin familiilor celor decedaţi.

Pentru activitate prodigioasă mai mulţi colaboratori ai Batalionului „Fulger” au primit grade speciale şi au fost decoraţi cu ordine şi medalii a Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, Batalionul „Fulger” a primit în dotare un nou microbus.

În final, membrii Batalionului cu destinaţie specială „Fulger” au făcut o prezentare de forţă, cu implicarea tehnicii din dotare.

Serviciul de presă al Guvernului