Nume
Parola
Vizualizări: 3830
Infracţiuni en-gros
Chisinau, 2 Decembrie 2009 — Procuratura sect.Rîşcani, a remis în instanţa de judecată cauza penala de învinuire a 3 tineri în comiterea mai multor furturi şi răpirea mijlocului de transport.

Tinerii, printre care şi un minor, sunt învinuiţi de procurori pentru faptul că timp de 3 zile:
-    au pătruns în garajul unei case, de unde au sustras bunuri materiale în sumă de peste 35 mii lei.
-    au pătruns în frigiderul unei firme, de unde au sustras băuturi alcoolice în sumă de 674 lei;
-    prin spargerea geamului au pătruns în salonul automobilului de model „Honda Civic”, de unde au sustras pe ascuns bunuri materiale în sumă de 3070 lei;
-    prin spargerea lacătului au pătruns în salonul automobilului de model „Mazda”, de unde au sustras bunuri de peste 40 mii lei;
-    fiind în stare de ebrietate alcoolică, au pătruns în salonul unui autoturism de model “”VAZ 2101”, parcat în curtea unui bloc locativ, însă nereuşind să pornească automobilul l-au împins până în preajma unui bar, unde l-au abandonat, eschivându-se de la faţa locului;
-    analogic au pătruns în salonul altui autoturism, prin conectarea firelor de contact au pornit autoturismul în cauză, însă neisprăvindu-se cu conducerea mijlocului de transport l-au răsturnat, cauzând părţii vătămate în rezultatul deteriorării automobilului, daună materială de peste 21 mii lei.

La comiterea infracţiunilor a mai participat un tânăr, cauza penală în privinţa cărui a fost expediată în judecată anterior.

Trei dintre infracţiuni au fost comise în aceiaşi noapte cu intervalul de câteva ore.

Procurorii menţionează că tinerii nu aveau careva ocupaţii, unul dintre ei fiind anterior judecat pentru păstrarea substanţelor narcotice.

În cazul în care vor fi recunoscuţi vinovaţi în comiterea infracţiunilor incriminate, băieţii riscă până la 5 ani închisoare.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale