Nume
Parola
Vizualizări: 1918
Comunicat al Comisiei speciale de desfăşurare a alegerilor repetate pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova
Chisinau, 29 Noiembrie 2009 — Comisia specială de desfăşurare a alegerilor repetate pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova aduce la cunoştinţă că propunerile de înaintare a candidaţilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii pot fi prezentate, în temeiul articolului 78 din Constituţia Republicii Moldova şi articolului 5 din Legea cu privire la procedura de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova, în zilele de 28-30 noiembrie, 1 şi 2  decembrie, de la orele 8.00 pînă la orele 17.00; în ziua de 3 decembrie – de la orele 8.00 pînă la orele 24.00, pe adresa: mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 162, biroul 1005.
Poate candida pentru a fi  ales în funcţia Preşedinte al Republicii Moldova  cetăţeanul cu drept  de  vot  care  are 40 de ani împliniţi, a  locuit  sau  locuieşte permanent  pe  teritoriul Republicii Moldova nu mai puţin de 10  ani  şi posedă limba de stat.
Candidatura pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova poate fi propusă de către:
- persoana care îşi înaintează propria candidatură susţinută de cel puţin 15 deputaţi,
- de către un grup de cel puţin 15 deputaţi.
Propunerea candidaturii pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, semnată de toţi deputaţii care o susţin, va fi prezentată comisiei speciale cel tîrziu cu 3 zile înainte de ziua alegerilor stabilite pentru 7 noiembrie 2009 şi va fi însoţită de următoarele documente:
- consimţămîntul scris al candidatului şi certificatul lui de sănătate, eliberat de instituţia medicală abilitată;
- declaraţia despre toate veniturile candidatului din anii 2008-2009;
- datele biografice ale candidatului (curriculum vitae).
Propunerea candidaturii însoţită de toate actele necesare se prezintă pentru verificare Comisiei speciale de către candidat şi/sau un reprezentant din grupul de deputaţi care au semnat-o.

Tel. de contact: 23 44 30; 23 73 78.