Nume
Parola
Vizualizări: 2587
Concurs în domeniul drepturilor omului pentru studenţii facultăţilor de jurnalism – termen de înscriere extins
28 Noiembrie 2009 — Amnesty International Moldova anunţă extinderea termenului de înscriere în concursul „Cel mai bun material jurnalistic în domeniul drepturilor omului”. Data limită de depunere a dosarelor este joi, 10 decembrie 2009, ora 17:00. La concurs sunt invitaţi să participe toţi studenţii facultăţilor de jurnalism din Republica Moldova. Acest premiu are scopul de a stimula şi de a încuraja tinerii interesaţi de promovarea activităţilor de apărare a drepturilor omului.

Pentru a participa la concurs, este necesar de a prezenta un singur material jurnalistic pe una din temele:
• „Tortura şi tratamentele inumane”;
• „Violenţa împotriva femeilor”;
• „Libertatea de exprimare”;
• „Pedeapsa cu moartea”.

Categoriile de materiale jurnalistice acceptate:
• presa scrisă: ştire, reportaj, interviu, analiză, comentariu;
• radio: ştire, reportaj, interviu, talk-show;
• televiziune: ştire, reportaj, interviu, talk-show, film documentar.

Materialele jurnalistice nu trebuie să fie obligatoriu publicate.

Criteriile de selecţie: acurateţea şi imparţialitatea materialului, originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul, obiectivitatea abordării.

Cîştigătorii vor primi următoarele premii:
Premiul I – 1000 lei
Premiul II – 700 lei
Premiul III – 500 lei

Participanţii sunt rugaţi ca, în plus faţă de materialul pentru concurs, să furnizeze următoarele date pe o coală separată: nume, prenume, instituţia de învăţămînt, facultatea, anul de studii, numărul de telefon şi adresa electronică.

Materialele pentru concurs vor putea fi expediate pe adresa electronică media@amnesty.md, cu adnotarea „Cel mai bun material jurnalistic”, sau pe adresa: Amnesty International Moldova, Bd. Ştefan cel Mare, 196, et.3, Chişinău. Data limită pentru transmiterea materialelor este joi, 10 decembrie 2009, ora 17:00. Persoana de contact: Inna Guleac, ofiţer de presă Amnesty International Moldova, tel.: /+373-22/ 83 58 08, GSM: 69 337 841.

Despre Amnesty International

„Amnesty International” este o organizaţie neguvernamentală independentă care activează pentru apărarea şi conştientizarea drepturilor fundamentale ale omului, formulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

„Amnesty International” a fost fondată în 1961 în Londra, Marea Britanie. Acum organizaţia are peste 2.800.000 membri şi susţinători în 150 de ţări ale lumii. Organizaţia a obţinut statutul oficial de consultant în domeniul drepturilor omului pe lîngă ONU şi Consiliul Europei. În 1977 „Amnesty International” a obţinut premiul Nobel pentru pace, iar în 1978 – premiul ONU în domeniul drepturilor omului.

Pentru informaţii suplimentare despre Amnesty International vizitaţi site-urile:
www.amnesty.md
www.amnesty.org
www.amnesty.org.ru