Nume
Parola
Vizualizări: 1934
Prim-ministrul Vlad FILAT a participat astăzi la ceremonia oficială de dare în exploatare a Tomografului computerizat general electric "Light Speed VCT SELECT"
Chisinau, 26 Noiembrie 2009 — Prim-ministrul Vlad FILAT a participat astăzi la ceremonia oficială de dare în exploatare a Tomografului computerizat general electric "Light Speed VCT SELECT", care a avut loc în incinta Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie.

Procurarea şi instalarea Tomografului în Institut a fost posibilă graţie unui proiect al Ministerului Sănătăţii, lansat în anul 2007, cînd a fost semnat un Memorandum de către Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova, Compania Orange Moldova şi Organizaţia Naţiunilor Unite (Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare).

Fundaţia Orange, lansată de  Compania Orange Moldova la 25 noiembrie, 2009, şi-a luat angajamentul de a fi donator pentru procurarea Tomografului,  în acest sens fiind alocat 1 mln. euro.

Vlad FILAT a mulţumit celor graţie cărora s-a reuşit achiziţionarea Tomografului "Light Speed VCT SELECT", care este extrem de necesar Republicii Moldova.

„Este foarte important ca  investigarea şi diagnostigarea cetăţenilor Republicii Moldova să fie făcută corect şi rapid. Republica Moldova are specialişti foarte buni, iar acest aparat este un nou pas spre o medicină performantă, pe care o merităm cu toţii”, a precizat Prim-ministrul.

Serviciul de presă al Guvernului