Nume
Parola
Vizualizări: 3561
5000 de euro - atit a platit o familie din Nisporeni unui individ pentru a-si redobindi cetatenia romana
Chisinau, 25 Noiembrie 2009 — Tot mai multe persoane fac trafic de influenta, sustinind ca au pile in cadrul ministerelor si altor autoritati publice centrale

Ofiterii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei l-au retinut in flagrant pe Alexandru Crismari, ultimul fiind banuit de trafic de influenta. Potrivit urmaririi penale individul a extorcat 5000 de euro de la o familie din Nisporeni pentru a le perfecta actele necesare pentru redobindirea cetateniei romane. Numitul sustinea ca are influenta asupra unor responsabili din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Arhivei Nationale si Consulatului Romaniei din Republica Moldova si ca-i poate determina sa solutioneze favorabil problema.

Alexandru Crismari i-a promis ca va convinge factorii de decizie din autoritatile vizate sa urgenteze pina la 6 luni termenul de eliberare a pasapoartelor si buletinelor de identitate romanesti.

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei l-a retinut pe banuit in momentul in care incasa banii de la clientul sau. La perchezitia corporala, ofiterii Centrului au ridicat bancnotele marcate "mita CCCEC".

In acest caz Centrul a dispus inceperea urmaririi penale in temeiul art. 326 Cod penal al Republicii Moldova.

Pentru savirsirea acestei infractiuni legislatia in vigoare prevede o pedeapsa sub forma de privatiune de libertate pe un termen de pina la 6 ani sau o amenda in marime de la 20 000 pina la 60 000 lei.

Conform informatiilor preliminare, Crismari a promis mai multor persoane servicii similare. Deja patru victime au sesizat Centrul cu privire la actiunile ilegale ale lui Crismari in privinta lor. Unii declara ca au achitat mii de euro pentru acte de identitate romanesti.

CCCEC solicita tuturor cetatenilor care au avut de suferit de pe urma lui Alexandru Crismari sa apeleze la numerele de t6elefon 257 257 sau 257 202.

Serviciul de presa al CCCEC