Nume
Parola
Vizualizări: 3682
Directorul unui SRL riscă pînă la 15 ani închisoare
20 Noiembrie 2009 — Procuratura sectorului Botanica a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a directorului unei societăţi cu răspundere limitată, în comiterea delapidării, abuzului de serviciu şi confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false.

Potrivit actului de învinuire, în 2007 acesta a introdus în factura fiscală date denaturate privind livrarea echipamentului în valoare de peste 449 mii lei de către o firmă în adresa societăţii conduse de el.

În urma acestui fapt a fost artificial formată o datorie în sumă de 449 mii lei, iar la bugetul de stat nu a fost achitată taxa pe valoarea adăugată în sumă de 75 mii lei.

Procurorii îl mai învinuesc pe acesta că ar fi perfectat, semnat şi aplicat ştampila societăţii pe 2 ordine de plată privind plata mijloacelor băneşti pentru echipament tehnic, falsificînd şi semnătura contabilei SRL.

Ulterior, făptuitorul a prezentat în instituţia bancară ordinele de plată, ilegal fiind transferată suma de peste 449 mii lei.

Directorul SRL riscă pînă la 15 ani închisoare.
                                                        
Serviciul de presă al Procuraturii Generale