Nume
Parola
Vizualizări: 1719
Prim-ministrul Vlad FILAT a participat astăzi la Festivitatea de Decernare a Premiului Tineretului în domeniul Literaturii şi Artelor
Chisinau, 17 Noiembrie 2009 — Prim-ministrul a felicitat tinerii din Republica Moldova cu Zilele Tineretului, ce se desfăşoară în perioada 8-18 noiembrie, menţionînd că anul 2009 a fost profund marcat de dramatismul evenimentelor ce au avut loc.

„În acest an tinerii din Republica Moldova au dat un exemplu ce înseamnă să spui adevărului pe nume  şi să ai curajul să lupţi pentru acest adevăr, pentru libertate”, a spus Prim-ministrul.

Vlad FILAT a precizat că se adresează  publicului nu în calitate de Prim-ministru al Republicii Moldova, ci în calitate de cetăţean, care a participat alături de tineri  la evenimentele ce au avut loc în aprilie, 2009.

„M-am angajat plenar să contribui la reabilitarea celor care au avut de suferit în urma acelor evenimente dramatice. Urmează ca prin acţiuni ferme să facem mai mult decît am reuşit pînă acum”, a spus Vlad FILAT.

În acest context, Vlad FILAT  a anunţat că oferă familiei lui Valeriu BOBOC, care a decedat în urma evenimentelor din aprilie, 2009, un apartament,  precizînd că imobilul nu a fost achiziţionat din sursele Guvernului Republicii Moldova, ci din banii adunaţi în Fondul special pentru ajutorarea victimelor din 7 aprilie.

„Valeriu BOBOC ar fi trebuit să fie astăzi alături de noi, dar nu a fost să fie. Sper că acest apartament va uşura măcar puţin  viaţa familiei  sale. Să trăiţi bine, iar noi să nu uităm absolut nimic, să nu uităm ce a fost frumos, ce a fost trist, ce a fost uşor şi ce a fost greu”, a spus Vlad FILAT.

Tatăl lui Valeriu BOBOC, Victor BOBOC, i-a mulţumit lui Vlad FILAT pentru ajutorul acordat, precizînd că  mizează că organele de  anchetă îi vor găsi pe cei care se fac vinovaţi de moartea fiului său.

Serviciul de presă al Guvernului