Nume
Parola
Vizualizări: 4223
Ca să oprească timpul, unii aleg chirurgia plastică. Ala Pânzaru de la Banca Mondială a ales expresia plastică: POEZIA
Chişinău, 12 Noiembrie 2009 — Un om are în viaţă – ei câţi? – un coleg-doi de bancă. Ala Pânzaru are norocul să aibă atâţia şi atâţia colegi de bancă – colegi de Bancă Mondială. Unii dintre ei se regăsesc în poezia dedicată colegilor din oficiul Băncii Mondiale, inclusă în cartea de versuri „Stări de suflet”, lansată, la 11 noiembrie 2009, la Chişinău.

Ala Pânzaru este Coordonator Operaţional la Reprezentanţa Băncii Mondiale în Moldova şi, în acelaşi timp, se autodefineşte ca fiind „îndrăgostită de cuvânt”, după cum a mărturisit la evenimentul de lansare a cărţii, găzduit de ziarul „Capitala”.

În poeziile scrise de ea există ceva ce le deosebeşte în bine de versuri ale profesionistilor: în fiecre poezie a ei sunt cele două litere de o muzicalitate aparte: O şi A. În „Muzica ploii”, de exemplu.

Fiecare om, probabil, are astfel de stări, în care simte că nu mai poate să ducă singur tot ce are în suflet, o bucurie sau o tristeţe. Şi atunci le scrie pe hârtie, cu o muzicalitate aparte, în O şi A, ca nici un cuvânt să nu se împiedice de consoane.

Probabil, fiecare om vrea să oprească timpul în loc, din mai multe motive. Cartea „Stări de suflet”, semnată de Ala Pânzaru, este despre momentele ei în care ar fi vrut să oprească timpul. Unii aleg pentru asta chirurgia plastică. Ala Pânzaru a ales expresia plastică: POEZIA.

Aurelia & Igor Guzun