Nume
Parola
Vizualizări: 5313
Azi la Veneţia: Doi artişti din Moldova – Ioan Grecu şi Tatiana Carapostol – vernisează o expoziţie de sculptură şi pictură la bazilica Campo SS. Giovanni et Paolo
Veneţia, 23 Octombrie 2009 — Doi artişti originari din Moldova – sculptorul Ioan Grecu şi pictoriţa Tatiana Carapostol – despărţiţi, ca vârstă, de o generaţie artistică – se reîntâlnesc astăzi la Veneţia, la vernisajul unei expoziţii comune, la Sala San Tomasso din cunoscuta bazilică Campo SS. Giovanni et Paolo.

Expoziţia artiştilor Ioan Grecu şi Tatiana Carapostol, cu genericul „At the Right Time”, reuneşte 31 de sculpturi şi 22 de tablouri şi face parte din programul Bienalei de Artă de la Veneţia, urmând să rămână deschisă între 23 octombrie şi 1 noiembrie 2009.

Ioan Grecu, care este definit de critici de artă ca fiind un autor de „sculptură modernă, ce îmbină figurativul cu geometricul”, a fost profesorul de desen al Tatianei Carapostol la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chişinău. Pictoriţa Tatiana Carapostol se află la Veneţia din 1999 şi este autoarea unor tablouri, ce „se disting prin forţa reacţiei de a conserva momentul, sentimentul”.

Pentru ambii artişti vernisajul de la Veneţia este, aşa cum afirmă ei şi cum poate fi interpretat genericul expoziţiei, o reîntâlnire „la momentul potrivit”, pentru a deschide noi orizonturi şi a cuprinde spaţii mai mari.

Pagina Web a sculptorului Ioan Grecu: www.ioangrecu.net. E-mail: artgrecu@yahoo.com

Pagina Web a pictoriţei Tatiana Carapostol: www.carapostol.it. E-mail: info@carapostol.it