Nume
Parola
Vizualizări: 3616
Principiile de activitate ale Procuraturii RM coincid cu cele ale UE
Chisinau, 20 Octombrie 2009 — Astăzi, Procurorul General, dl Valeriu Zubco l-a primit în vizită pe dl Kalman Mizsei, reprezentantul special al Uniunii Europene la Chişinău.

Dl Kalman Miszei a menţionat în cadrul întrevederii, despre necesitatea avansării reformei Procuraturii ca fiind un imperativ în atingerea unui consens naţional, în opinia sa, după ce societatea s-a divizat în urma evenimentelor din aprilie.
În acest context, înaltul oficial şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu acele incidente, condamnînd violenţele şi abuzuri din partea poliţiştilor. Totodată, dl Mizsei, a evocat importanţa elucidării de către procurori a cauzelor reale ale celor întîmplate pentru ca societatea să înţeleagă şi să afle adevărul despre 7 aprilie.
Procurorul General a informat oaspetele despre măsurile întreprinse de noua conducere a Procuraturii în vederea investigării obiective şi transparente a cazurilor de rele tratamente din partea oamenilor legii, asigurîndu-l că, instituţia pe care o reprezintă va depune toate eforturile pentru a le elucida şi a nu le admite pe viitor. Urmează ca activitatea procurorilor să fie impulsionată şi exclus orice imixtiune din partea politicului în acest proces, a conchis dl Valeriu Zubco.

În cadrul discuţiilor, părţile au evocat necesitatea instruirii procurorilor moldoveni de către experţii internaţionali în domeniul investigării cazurilor de acest gen şi metodelor de cercetare a acestora. În scurt timp, acest prim pas de cooperare în domeniu urmînd a fi amplificat printr-un plan de acţiuni concrete care va stabili modul de conlucrare pe viitor.

În această ordine de idei, dl Kalman Mizsei, reprezentantul special al Uniunii Europene pentru RM ne-a asigurat de susţinere deplină, specificînd că principiile de activitate ale Procuraturii RM coincid cu cele ale UE.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale