Nume
Parola
Vizualizări: 3346
Concurs deschis de alegere a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova
Chisinau, 15 Octombrie 2009 — Comisia de selectare anunţă un concurs deschis de alegere a membrilor Consiliului de Presă din Republica Moldova. La concurs pot participa candidaţi recomandaţi de mediul jurnalistic, precum şi consumatori de media din Republica Moldova sau reprezentanţi ai acestora.

Informaţii generale
Consiliul de Presă este o structură independentă care va contribui la responsabilizarea mass-media faţă de consumatorii de produse media, prin soluţionarea amiabilă a litigiilor dintre publicaţii şi cititori, promovarea jurnalismului de calitate şi a respectării principiilor deontologice jurnalistice de către ziare, reviste, agenţii de ştiri sau portaluri informaţionale.
Consiliul de Presă va fi format din nouă membri, inclusiv patru membri care vor reprezenta mediul jurnalistic (dintre care doi membri din regiuni, inclusiv unul – din UTA Gagauz Yeri), iar cinci membri vor reprezenta consumatorii de produse media. Membrii Consiliului de Presă sunt aleşi pentru o perioadă de doi ani.

Condiţii de selectare.
Candidaţii pentru calitatea de membru al Consiliului de Presă care vor reprezenta mediul jurnalistic pot fi propuşi de către redacţiile publicaţiilor (ziare, reviste, agenţii de ştiri, portaluri informaţionale), organizaţii profesionale ale jurnaliştilor, organizaţii ale patronilor de media, alte asociaţii obşteşti de media.

Candidaţii pentru calitatea de membru al Consiliului de Presă care vor reprezenta consumatorii de produse media pot fi propuşi de către consumatori de produse media, organizaţii sindicale, organizaţii patronale, organizaţii religioase, formaţiuni politice, alte asociaţii obşteşti.

Candidaţii trebuie să corespundă următoarelor criterii:
- profesionalism în domeniul pe care îl reprezintă;
- cunoaşterea deontologiei jurnalistice;
- imparţialitate;
- neapartenenţă politică;
- autoritate în domeniu;
- vechime în muncă de cel puţin 3 ani în domeniul pe care îl reprezintă.

Dosarul candidaţilor va include:
- CV candidatului;
- o scrisoare de recomandare şi argumentare a corespunderi candidatului cu criteriile indicate mai sus, semnată de conducătorul şi un reprezentant al colectivului organizaţiei sau instituţiei care îl (o) recomandă (notă: în cazul candidaţilor propuşi de grupuri de consumatori, scrisoarea va fi semnată de cel puţin 5 persoane, cu indicarea datelor de contact ale acestora);
- acordul candidatului privind disponibilitatea de a activa în calitate de membru al Consiliului.

Dosarul trebuie prezentat până la data de 29 octombrie 2009, orele 17.00, la sediul Secretariatului Consiliului de Presă (mun. Chişinău, str. Bucureşti 77) sau la adresa electronică secretariat@consiliuldepresa.md

Telefon pentru relaţii: 22-09-96