Nume
Parola
Vizualizări: 2839
Facultatea de Drept a USM aniversează 50 de ani de activitate
Chisinau, 13 Octombrie 2009 — Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova organizează la 17 octombrie 2009, ora 10.00, o şedinţă festivă cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate. Evenimentul va avea loc la Palatul Naţional (str. A. Puşkin 21), în sala de concerte.
La festivitate sunt invitaţi reprezentanţi ai tuturor organelor de drept din Republica Moldova, precum şi conducerea de vârf a statului. De asemenea, vor fi prezenţi delegaţi din România, Federaţia Rusă, Grecia, Italia, Canada etc.

Facultatea de Drept este una din primele facultăţi a Universităţii de Stat din Moldova, fiind creată la 1 octombrie 1959. Deşi în primii ani de activitate, Facultatea era constituită dintr-o grupă academică cu doar 23 studenţi, aceasta a devenit, de-a lungul timpului, unul dintre cele cele mai populare centre de educaţie şi cercetare din ţară.
În prezent, la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat activează 162 cadre didactice titulare. Dintre aceştia, 8 deţin titlul ştiinţific de doctor habilitat, 67 sunt doctori în drept, iar 72 sunt magiştri în drept.

#  #  #
Pentru mai multe informaţii privind istoricul facultăţii, accesaţi http://www.usm.md/?mode=501