Nume
Parola
Vizualizări: 4960
Balul de caritate „Angelus” – un debut cu perspective
Chisinau, 12 Octombrie 2009 — La 8 octombrie 2009 la Chişinău a avut loc Prima ediţie a Balului de caritate „Angelus”, organizat de Fundatia Filantropica Medico-Socială „Angelus Moldova”, cu susţinerea mai multor organizaţii şi persoane din ţara şi din afara ei.

Scopul acestui eveniment a fost sensibilizarea societăţii şi persoanelor cu putere de decizie întru implicarea lor în rezolvarea problemelor pacienţilor cu maladii incurabile în stadiul avansat şi terminal al bolii, şi colectarea de fonduri pentru extinderea şi îmbunătăţirea serviciilor de îngrijiri paliative, oferite de către Hospice „Angelus” acestei categorii de pacienţi.

Un concert de muzică clasică, desfasurat la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, cu participarea artistilor celebri Mihai Munteanu, Constantin Moscovici, Maria Ţonin şi orchestra simfonică de stat, dirijată de maestrul Mihai Agafiţa, a precedat balul. Spectatorii au avut posibilitatea să savureze celebre opere muzicale. Îi mulţumim Doamnei Svetlana Bivol, directorul Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” pentru organizarea unui concert de excepţie, artiştilor care au evoluat pe parcursul serii atît la concert cît şi la bal, orchestrei simfonice de stat, dirijorului Mihai Agafiţa.

Balul – evenimentul principal al serii, a fost deschis cu un vals al studenţilor de la Colegiul naţional de coregrafie, sub conducerea maestrului Eugen Gîrneţ. Pe parcursul serii oaspeţii au avut ocazia să aprecieze un recital de excepţie al tenorului Mihai Munteanu. „Improvise Quintet” a oferit multă căldură prin muza jazz interpretata, iar piesa Ederlezi a fost un cadou deosebit. Inga Milosavljevic a adus o surpriză organizatorilor cu un recital al quintetului „JJ Jazz” – format din tineri cu talent şi mult entuziasm pentru ceea ce fac. O nuanţă de spirit latino i-a dat serii Geta Burlacu. Un cadou deosebit a fost oferit celor pezenti de către violonistul Ilian Gîrneţ, laureat al premiului Regina Elizabeta. Mulţi dintre invitaţii serii au avut posibilitatea să se găsească în şarjele lui Glebus Sainciuc. Gazda serii şi moderator a fost primul show-man al Moldovei – Andrei Porubin.

Celebrităţile serii au fost familia Sanda şi Vlad Filat şi Serafim Urechean, iar nota de nobleţe şi alura de adevărat bal a fost conferita de către oaspetele de onoare, Prinţesa Marina Sturdza. Dumneaei este Preşedintele onorific al Fundaţiei „Angelus Moldova”, şi a venit la Chişinău în preajma Zilei Mondiale a Hospice-urilor şi Îngrijirilor Paliative pentru a susţine activitatea Hospice-ului „Angelus”. Discursul său din timpul balului a fost unul emotionant, care nu a lăsat pe nimeni indiferent. Prinţesa Marina a menţionat, că „…hospice-urile au menirea să asigure ca pacientii sa se stinga cu demnitate, in liniste şi fără durere, iar medicii de aici fac o muncă esenţială pentru a asigura tot suportul celor ce au atita nevoie de aceasta şi sustin familiile si rudele lor…”.

Serata a culminat cu o licitaţie, scopul careia a fost colectarea de fonduri. Loturile pentru licitaţie au fost oferite cu multă generozitate de către prietenii Hospice-ului „Angelus” – familii individuale, companii, personalităţi celebre. S-au bucurat de multă popularitate o carte cu autograful autorului Paulo Coelho si tortele oferite cu generozitate de către cofetăria franceză „Delice d’Ange”, care dealtfel a asigurat si toate dulciurile de la bal. Pentru ce le aducem mari multumiri si recunostinta noastra.

Fundaţia Filantropică Medico-Socială „Angelus Moldova”, Hospice Angelus mulţumeşte tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment, care şi-au dedicat timpul, talentul, şi banii pentru ca Hospice „Angelus” să poată asigura continuitatea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă.

Le mulţumim sponsorilor noştri
Clubul sportiv Energy Fitness (www.efitness.md)
Hotel şi restaurant Vis Pas (www.vispas.com)
BC Moldova Agroindbank SA (www.maib.md)
RED Union Fenosa (www.ufmoldova.com)
SA „Prometeu-T” (www.walnut.md)
Help the Hospices (www.helpthehospices.org.uk)
Hospices of Hope (www.hospicesofhope.co.uk)
Vinăria Purcari (www.purcari.md)
Tipografia Art Group Brivet
Compania de audit Earnst & Young (www.ey.com).

De asemenea mulţumim tuturor reprezentanţilor media care au reflectat evenimentele din această săptămînă dedicate Zilei Mondiale a Hospice-urilor şi Îngrijirilor Paliative, şi partenerilor media ai balului:
PUNKT
Timpul
Unimedia
InfoTV.Md
Politik.Md
All Moldova
All Fun.

Din fondurile colectate la prima ediţie a balului, se va asigura instruirea în îngrijiri paliative a personalului medical din cadrul Hospice iar o parte din fonduri vor asigura medicamentele şi materialele de pansament necesare pentru îngrijirea pacienţilor. Un proiect aparte pentru destinaţia banilor colectaţi, este situaţia unui copil de 4 ani, care necesită îngrijire paliativă în condiţii specializate de staţionar. Hospice „Angelus” va acoperi cheltuielile pentru toata perioada aflării acestui copil în unicul hospice cu paturi, situat la Zubresti. Menţionăm, că Fundaţia „Angelus Moldova” nu posedă inca un edificiu pentru a putea acorda serviciile de staţionar şi în Chişinău nu există asemenea institutii. In perspectiva, se prevede constructia unui Hospice, care sa asigure necesitatile populatiei, si aici e nevoie sa se implice intreaga societate.


Date de contact:
Victoria Condrat
Şef Departament Fundraising
Tel. +373 22 925315
Fax. +373 22 235628
Mob. +373 68 166997
victoria@hospiceangelus.md
www.hospiceangelus.md
Ataşamente:
2456_Comunicat.pdf