Nume
Parola
Vizualizări: 1718
Întrevedere Filat - Masimov
Сршыштфг, 9 Octombrie 2009 — Prim-ministrul Vladimir Filat, a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Republicii Kazahstan, Karim Masimov, aflat în vizită la Chişinău, în cadrul Summit-ului Comunităţii Statelor Independente. În timpul întrevederii au fost abordate aspecte ce ţin de dezvoltarea relaţiilor bilaterale, sporirea investiţiilor reciproce, dar şi de conflictul transnistrean.

Karim Massimov a mulţumit pentru primirea caldă pe care a avut-o la Chişinău. „Summit-ul este organizat foarte bine, iar aceasta dovedeşte capacităţile pe care le deţine noua guvernare a Republicii Moldova. Sînt sigur că noul Guvern al Republicii Moldova, condus de Dvs., va face faţă cu succes tuturor provocărilor”, a spus Prim-ministrul Republiciii Kazahstan.

Vladimir Filat a precizat că a fost ales în funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova acum două săptămîni, perioadă în care s-a reuşit implementarea mai multor acţiuni.

„Noi ştim foarte bine ce trebuie să facem pentru ca Republica Moldova să fie un stat înfloritor. Dorim să liberalizăm economia, să deschidem piaţa locală pentru investiţii şi să cooperăm mai strîns cu partenerii noştri”, a menţionat Vladimir Filat.

Prim-ministrul Republicii Moldova a spus că Moldova mizează pe susţinerea Kazahstan în rezolvarea conflictului transnistrean, mai ales că, de la 1 ianuarie 2010, această ţară va prelua Preşedinţia  OSCE.

„Noi mizăm pe pragmatism în soluţionarea acestui conflict, cu condiţia respectării integrităţii şi statalităţii Republicii Moldova!”, a mai spus Prim-ministrul.   

Serviciul de presă al Guvernului