Nume
Parola
Vizualizări: 3452
Infracţiuni depistate la Institutul de Economie, Finanţe şi Statistică
Chisinau, 24 Septembrie 2009 — La 10 septembrie  2009 de către Direcţia Generală Combaterea Crimelor Economice a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, a fost pornită cauza penală în privinţa factorilor de decizie din cadrul Institutului de Economie, Finanţe şi Statistică în conformitate cu prevederile art. 191 alin.(2) lit. d) Cod Penal, pe faptul delapidării averii străine, adică însuşirea ilegală a bunurilor altei persoane, încredinţate în administrarea vinovatului, săvîrşită cu folosirea situaţiei de serviciu.

La 21 septembrie 2009 pe prezenta cauză penală a fost recunoscută şi audiată în calitate de învinuită,  ex-directoarea Institutului de Economie, Finanţe şi Statistică Fetiniuc Valentina, fiindu-i incriminată comiterea infracţiunii prevăzută de art. 191 alin. (2) lit. b),c),d) Cod penal.

Urmărirea penală pe prezenta cauză penală a fost finalizată de către  Procuratura Anticorupţie,  cauza penală fiind   remisă   spre examinare în instanţa de judecată.
La moment, organul de urmărire penală  acumulează  materialul  probant pe alte infracţiuni similare,  comise de factorii de decizie din cadrul Institutului de Economie, Finanţe şi Statistică.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale