Nume
Parola
Vizualizări: 3159
3000 de euro pentru un loc de muncă la ÎS “Calea ferată”
Balti, 26 August 2009 — Un loc de muncă la ÎS „Calea ferată din Moldova” l-ar fi costat pe un cetăţean 3000 de euro, banii pe care îi pretindea un angajat al filialei din Bălţi în schimbul angajării acestuia la lucru în calitate de însoţitor de vagon.

Funcţionarul susţinea că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul întreprinderii şi a dat asigurări că-i poate determina pe ultimii să urgenteze procedura de perfectare a documentelor pentru angajare, precum şi comisia medicală. Potrivit declarantului, pentru serviciul menţionat Gheorghe Cozac a extorcat 3000 de euro.

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei a intervenit în acest caz cu o operaţiune de specialitate, reuşind să-l reţină pe Cozac la finele săptămînii trecute în momentul primirii sumei nominalizate. Flagrantul a avut loc în oraşul Orhei pe teritoriul unei staţii de alimentare.

În prezent ofiţerii Direcţiei generale teritoriale „Nord” a CCCEC îl cercetează pe Gheorghe Cozac în cadrul unei urmăriri  penale pornite în temeiul art. 326 Cod penal al Republicii Moldova – „trafic de influenţă”.

Dacă instanţa va demonstra culpabilitatea funcţionarului, acesta riscă pînă la 6 ani de detenţie sau o amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale.

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei