Nume
Parola
Vizualizări: 3086
Clubul tinerilor ,,CASA” te ajută să crești…
m.Balti, 21 August 2009 — AO Pro Cooperare Regională a desfășurat o şcoală de vară pentru tineri în perioada 18 - 20 august 2009 la Tabăra de odihnă ,, Prietenia “ din s. Coșnița, r-ul Dubăsari. Școala a fost organizată în cadrul Clubului tinerilor ,,CASA” (proiectul DRUM), care este susţinut financiar de Fundația HEKS Moldova. Programul de instruire a avut ca scop dezvoltarea la tineri a abilităţilor de utilizare a metodelor efective şi creative de promovare a drepturilor copilului.
15 tineri din raioanele Rîșcani, Fălești și Sîngerei au avut oportunitatea de a- şi dezvolta abilităţile de lider, da a acumula cunoştinţe în domeniul promovării drepturilor copilului.
Participanţii au evaluat scoala de vară ca fiind reuşită, ei avînd posibilitatea să petreacă timpul util şi plăcut, acest lucru fiind evident din chestionarele de evaluare.

Printre participanţi se numara si Marta Pinzari din s.Elizaveta, care a menţionat următoarele : ,, Clubul tinerilor ,,CASA” m-a ajutat să cresc și să m-a dezvolt ca personalitate de cînd sunt membră, deja pe parcursul a 2 ani. Școala a fost deosebit de interesantă, mi-a plăcut foarte mult, am avut ocazia să cunosc mai mulți tineri şi să aflu noi metode de promovare a drepturilor copilului. Îmi pare rău că cele două zile de program au trecut aşa de repede ! “.
,, Sunt foarte multumită de cele studiate aici, deoarece acum cînd sunt mult mai informată ,stiu cum trebue sa actioneze un lider adevarat, sunt mai sigură că-mi va reușişi mai ales că voi putea împărtăşi cele acumulate cu colegii şi prietenii din sat.” – a mai adăugat Tatiana Munteanu, participantă din s.Făleștii Noi.
Tinerii au avut un program diversificat, care a cuprins sesiuni de training, au fost aplicate metode inovatoare de predare a drepturilor bazate pe jocuri interactive, expoziţie foto, vizionarea filmului instructiv„Cunoaște-ți drepturile”, oferit de Asociaţia Obştească INTECO.

Natalia Postolachi,
coordonator de proiect