Nume
Parola
Vizualizări: 3088
Carne de contrabandă din regiunea transnistreană
Chisinau, 12 August 2009 — Angajaţii Secţiei investigaţii şi informaţii a Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” au reţinut peste 400 kilograme de carne de pasăre congelată, introduse ilegal în ţară din regiunea transnistreană.

Marfa de contrabandă în valoare de circa 15 000 de lei a fost introdusă în ţară cu un automobil de model „Opel Astra”, condus de doi indivizi în vârstă de 29 şi 37 de ani.

Astfel, ca rezultat al filajului cu scop de documentare a punctelor de realizare, cei doi tipi au fost reţinuţi pe strada P. Zadnipru colţ cu bul. Mircea cel Bătrân în momentul realizării cărnii. Drept urmare a cercetărilor de specialitate s-a stabilit că, producţia a fost procurată de la baza angro „Şerif” din oraşul Tiraspol fiind introdusă în ţară prin ocolirea postului vamal intern nr. 13 „Vadul lui Vodă”.

Carnea de contrabandă a fost confiscată, iar cei reţinuţi vor fi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare.

Reiterăm, subdiviziunile MAI sunt antrenate permanent în serviciu la posturile vamale interne de control, precum şi activează în regim mobil pe perimetrul teritoriului adiacent cu zona transnistreană, având drept scop depistarea şi curmarea acţiunilor prejudiciabile şi monitorizarea fluxului de persoane şi mărfuri din zona de est a ţării.

Centrul de Presă a MAI