Nume
Parola
Vizualizări: 3194
Inginer pe banca acuzaţilor
Chisinau, 4 August 2009

Cauza penală în privinţa unui inginer acuzat de neglijenţă în serviciu a fost expediată în judecată. Potrivit probelor administrate de Procuratura sect.Botanica reiese că, inginerul – reglator la SRL „Instalco”, nu şi-a îndeplinit corespunzător obligaţiile de serviciu, ca rezultat al unei atitudini neglijente faţă de ele, fapt care în consecinţă a provocat decesul unei persoane.

Astfel, contrar dispoziţiei instrucţiunii activităţii inginerului, prezumtivul vinovat nu a asigurat verificarea calitativă a gradului de conectare la ţeava de alimentare cu gaze naturale, la instalarea, pornirea şi darea-n exploatare într-o locuinţă din or. Sângera a cazanului de încălzire şi preparare a apei managere pe gaz.

Drept urmare, peste două zile, în urma scurgerii accidentale a gazelor naturale şi acumulării lor în bucătăria locuinţei respective, s-a produs o deflagraţie care i-a luat viaţa proprietarei casei, în vîrstă de 36 de ani.
Dacă instanţa îl va găsi vinovat de cele întîmplate, inginerul riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.


Serviciul de presă al Procuraturii Generale