Nume
Parola
Vizualizări: 3636
Viceministrul Valeriu Ostalep s-a întâlnit astăzi cu oficiali ai OSCE
Chisinau, 28 Iulie 2009 — La 28 iulie 2009, dl Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu dl Janes LENARCIC, Directorul Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR) şi cu Ambasadorul Boris FRLEC, Şeful Misiunii OSCE de monitorizare a alegerilor parlamentare din 29 iulie.  

Viceministrul moldovean a reiterat angajamentul ferm al autorităţilor moldoveneşti pentru buna organizare şi desfăşurare a întregului proces electoral în conformitate cu standardele OSCE în domeniu. Dl Lenarcic a menţionat că misiunea OSCE de observare a alegerilor va urmări şi va evalua de o manieră obiectivă şi imparţială scrutinul din 29 iulie, precum şi perioada post-electorală. De asemenea, oficialul OSCE a remarcat anumite îmbunătăţiri ale procesului electoral în Republica Moldova, fapt consemnat şi de rapoartele interimare ale Misiunii de Observare. Cei doi oficiali au dat o apreciere pozitivă pregătirilor pentru desfăşurarea scrutinului electoral.

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la propunerile privind eficientizarea asistenţei acordate instituţiilor de resort din ţară în vederea consolidării standardelor în domeniul electoral.

Direcţia Mass-Media şi Relaţii cu Publicul