Nume
Parola
Vizualizări: 1400
Continuă lucrările de pregătire a fondului locativ către sezonul rece
Chisinau, 28 Iulie 2009 — Până la ora actuală, au fost efectuate lucrări de reparaţie curentă a circa 45 mii metri pătraţi de acoperişuri ale blocurilor locative, în cadrul programului de pregătire a fondului locativ către sezonul rece. Potrivit lui Petru Gontea, director al Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, în municipiu lucrările de reparaţie a acoperişurilor au fost îndeplinite în proporţie de 56 la sută, iar până la începerea sezonului rece lucrările vor fi încheiate.

De asemenea, serviciile municipale specializate au efectuat lucrări de profilaxie a sistemelor inginereşti în proporţie de 87 la sută, spălarea hidropneumatică în blocurile locative fiind îndeplinită în proporţie de 79 la sută, iar controlul hidraulic în proporţie de 80,6 la sută.  De menţionat că în acest an, programul de pregătire a fondului locativ se îndeplineşte atât în cadrul fondului locativ municipal, cât şi în cadrul Asociaţiilor Proprietarilor de Locuinţe Private şi în casele cooperatiste.

În acelaşi timp, au demarat lucrările de reparaţie a acoperişurilor instituţiilor de învăţământ. În şcoli se desfăşoară şi lucrări de reparaţie curentă, care se vor încheia către începutul anului şcolar.

28.07.2009

Direcţia Relaţii Publice a                
Primăriei mun. Chişinău