Nume
Parola
Vizualizări: 1784
Aplicarea în practică de către Curtea de Apel Bălți a programului de Gestionare a dosarelor și-a luat startul din plin
Balti, 27 Iulie 2009 — Curtea  de Apel Bălți,  a fost dotată cu tehnică computerizată, implimentarea căreia are menirea de a asigura funcționalitatea programului computerizat  de gestionare a dosarelor. Respectivul program, va asigura evidența fiecărei acțiuni judiciare, de la inițierea unui dosar pînă la emiterea unei Hotărîri definitive, și care va face posibilă distribuirea aleatorie a cauzelor.

Renovarea face parte din Programul Preliminar de Țară al ,,Fondului Provocările Mileniului”, administrat de Agenția Statelor Unite ale Americii pentru dezvoltare Internațională.

Potrivit specialiștilor în materie, aceasta va contribui la crearea unei imagini pozitive, pentru a face față provocărilor prezentului și pentru a se pune în serviciul participanților la procese.

Programul include date de acces pentru fiecare dintre colaboratori, în dependență  de funcția deținută, cu stabilirea unei parole individuale, care urmează  să facă posibil accesul la gestionare doar pentru persoana abilitată.

Este de menționat, că, implimentarea programului în cauză, inițial  a generat unele discuții de criză în rîndurile colaboratorilor Curții de Apel Bălți referitoare la nivelul de pregătire și modul de utilizare a tehnicii. Proiectul respectiv, însă, a spulberat nedumerirea, dat fiind faptul că, majoritatea angajaților Curții de Apel, cu excepția personalului tehnic au făcut cursuri de instruire în ceia ce privește utilizarea programului computerizat.

Recent, aplicarea în practică de către Curtea de Apel Bălți a programului de Gestionare a dosarelor și-a luat startul din plin.

Svetlana Ghercavii

Șefa Direcției Relații cu publicul
În Curtea de Apel Bălți    

nr. tel.mob.069471243; nr.tel.fix. serv. 0321 60745 intern 118