Nume
Parola
Vizualizări: 1322
Viceprim-ministrul Iurie Roşca a vizitat astăzi Brigada 1 mobil-operativa a trupelor de carabinieri ale MAI
Chişinău, 20 Iulie 2009Andrei Şumleanschi, viceministrul Afacerilor Interne, a prezentat un raport despre activitatea  instituţiei militare menţionînd că sarcina principală a trupelor de carabinieri este sporirea permanentă a capacităţii de luptă, care să permită  executarea misiunilor atît pe timp de pace, cît şi în situaţii de criză, inclusiv asigurarea şi menţinerea ordinii publice în cadrul manifestărilor în masă, paza obiectivelor  de importanţă majoră.

Viceministrul a menţionat că în conformitate cu statele de organizare în trupele de carabinieri sînt prevăzute 1004 funcţii prin contract. La moment circa 20la sută  de funcţii sînt vacante.

Potrivit lui Andrei Şumleanschii, cele mai grave probleme, cu care se confruntă trupele de crabinieri ţin de asigurarea tehnico-materială: lipsa mijloacelor speciale de protecţie pasivă şi activă, cele existente la moment fiind învechite moral şi fizic, precum şi mijloacele auxiliare de asigurare a operaţiunilor speciale; starea deplorabilă a transmisiunilor. În acelaşi timpă viceministrul a specificat necesitatea finalizării reparaţiilor clădirilor din dotarea trupelor da carabinieri care sînt foarte vechi şi necesită reparaţie capitală.

Viceprim-ministrul Iurie Roşca a menţionat că este conştient de importanţa dotării suficiente a trupele de carabinieri, în condiţiile în care acestea  reprezintă trupele responsabile de menţinerea ordinii publice în ţară, însă în condiţiile de criză bugetară,  toate utilităţile urmează să fie obţinute cu ajutorul partenerilor externi prin intermediul proiectelor care se derulează. În acest sens viceprim-ministrul a promis suportul şi implicarea sa activă pentru obţinerea finanţărilor.

Iurie Roşca a specificat că pe lîngă asigurarea liniştii şi stabilităţii în ţară trupele de carabinieri au rolul de a educa în spirit patriotic efectivul şi aceasta trebuie să rămînă preocuparea principală a ofiţerilor, fapt ce va determina creşterea prestigiului instituţiei.

Vicepremierul a promis să contribuie la soluţionarea problemelor cu care se confruntă trupele de carabinieri, specificînd că principiul de care se  conduce personal este „soluţii practice pentru probleme concrete”.

Serviciul de presă al Guvernului