Nume
Parola
Vizualizări: 887
CALM a participat la cel al 6-lea Summit Digital al Balcanilor de Vest la Sarajevo
24 Octombrie 2023 — Cea de-a doua ședință a grupului de lucru NALAS pentru digitalizare a avut loc la începutul lunii octombrie, în cadrul primăriei orașului Sarajevo, Bosnia și Herțegovina. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Proiectului „BACID III (Construirea capacităților administrative ale Balcanilor de Vest și Republicii Moldova) și a reunit membri ai Asociațiilor Administrațiilor Locale din țările NALAS, lideri și reprezentanți ai municipalităților pentru a discuta despre cele mai bune practici în domeniul IT și a identifica oportunități de colaborare.

Totodată, reprezentanții primăriei orașului Sarajevo au făcut o prezentare în care au împărtășit informații privind activitățile curente pentru transformarea digitală din Sarajevo, inclusiv măsurarea maturității transformării digitale și dezvoltarea orașului inteligent. Congresul Autorităților Locale din Moldova a fost reprezentat de Alexandru Palii, expert al CALM în domeniul IT, manager web și rețele sociale și Cristina Smolenschi, viceprimară a mun. Strășeni.

Totodată, în perioada 4-5 octombrie, membrii grupului de lucru NALAS pentru digitalizare au participat la al 6-lea Summit Digital al Balcanilor de Vest la Sarajevo -cel mai mare eveniment digital regional privind cooperarea în domeniul transformării digitale. Acesta a fost găzduit de Ministerul Comunicațiilor și Transporturilor din Bosnia și Herțegovina cu sprijinul Consiliului Regional de Cooperare (RCC).

Evenimentul a reunit reprezentanți ai guvernelor din regiunea Balcanilor, ai Uniunii Europene, ai industriei și cercetători din domeniul digitalizării.

Obiectivul acestui summit a fost de a îmbunătăți colaborarea și inovația în sfera digitală, reunind lideri din industrie, factori de decizie politică, antreprenori și pasionați de tehnologie.

În timpul acestor două zile, participanții au avut ocazia să participe la sesiuni de panel, să cunoască cele mai noi tehnologii și să creeze relații cu persoanele implicate în domeniul digitalizării. Summit-ul Digital a servit drept platformă pentru schimb de cunoștințe, experiențe și bune practici, cu scopul de a stimula transformarea digitală și creșterea economică.

Evenimentul a reunit aproximativ 500 de participanți, reprezentanți ai a 150 de companii și peste 100 de vorbitori.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă